Pidetään yhteyttä

Yleisurheilu

Jättiyllätys MM-kisoissa! – Hallitseva maailmanmestari jätettiin tylysti ulos illan kuningaslajin finaalista

Fred Kerleyn vauhti ei riittänyt miesten 100 metrin finaaliin
AOP

Yleisurheilun MM-kisat ovat täydessä vauhdissa Unkarin pääkaupungissa Budapestissä. Suomalaisittain sunnuntain iltasessiossa ei ole hirveästi jännitettävää, sillä illan ainoana suomalaisena kisaa Saga Vanninen naisten seitsenottelun kruunaavassa 800 metrin juoksussa.

Vaikka suomalaisia ei montaa tosi toimissa sunnuntai-iltana olekaan, on muuten tarjolla maailman parasta yleisurheilua jälleen koko illan. Sunnuntain kruunaa illan viimeisenä lajina miesten 100 metrin finaali.

Finaalipaikat ratkottiin jo alkuillasta välierillä. Jokaisesta kolmesta erästä kaksi nopeinta eteni suoraan finaaliin ja kaksi vielä aikojen perusteella. Kisan isoin yllätys nähtiin viimeisessä välierässä, missä lajin hallitseva maailmanmestari Fred Kerley jätettiin tylysti finaalin ulkopuolelle.

Kerley pinkoi erässään kolmanneksi ajalla 10,02, mikä ei riitä myöskään aikavertailun kautta finaaliin. Parhaimmillaan Kerley on juossut tällä kaudella ajan 9,88, mikä olisi riittänyt helposti finaaliin.

Toinen kova putoaminen finaalista oli Tokion olympiavoittaja Lamont Marcel Jacobs, jonka vauhti ei myöskään riittänyt finaaliin.

Miesten välierissä nopeinta vauhtia piti Yhdysvaltain Noah Lyles ajalla 9,87. Miehen maanmies Christian Coleman juoksi vain sekunnin sadasosan hitaampaa.

Lyles on 200 metrin erikoismies ja voittanut matkalla kaksi MM-kultaa vuosina 2019 ja 2022. Välieräjuoksun perusteella miehellä näyttäisi olevan loistavat edellytykset myös 100 metrillä kultaan.

Satasen finaali juostaan Budapestin illan viimeisenä lajina kello 20.10.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos