Pidetään yhteyttä

Yleisurheilu

Härskiä taktikointia Ruotsilta 800 metrillä!: “Selkeästi merkitty mies”

Joonas Rinne taktikoitiin hopealle 800 metrillä Ruotsi-ottelussa
AOP

Joonas Rinne taktikoitiin hopealle 800 metrillä Ruotsi-ottelussa.

Ruotsi nappasi ovelalla taktikoinnilla lajivoiton miesten 800 metrillä Suomi–Ruotsi-maaottelussa. Samuel Pihlström juoksi kilpailun voittoon ja taktikoi Suomen Joonas Rinteen toiseksi.

Ruotsalaisten taktikointi kävi selväksi ensimmäisen kierroksen lopulla, kun Pihlström kiri pienellä spurtilla kolmantena juosseen Rinteen eteen ja asettui kuin jarruksi suomalaisen eteen.

Ruotsalainen piti tiukasti katseensa koko ajan Rinteessä ja vilkuili sivuilleen jatkuvasti. Ennen loppusuoraa Pihlström pakotti Rinnettä juoksemaan ulompana radalla, kerryttäen suomalaiselle ylimääräisiä metrejä.

– Selkeästi merkitty mies, Rinne totesi juoksun jälkeen.

Loppusuoralle ruotsalainen pääsi ensimmäisenä, eikä Rinteen kiri enää riittänyt voittoon.

– Sanoinkin tuossa, että en odottanut noin tulista loppukiriä Samuelilta. Laskin vähän sen varaan, että olen itse viimeisellä satasella nopein, mutta noin vain pääsi yllättämään.

– Pettynyt olen siihen. Tänään ei olisi kelvannut mikään muu kuin voitto, Rinne harmitteli.

Taktikointi tietysti lajiin ja Ruotsi-ottelun tunnelmaan kuuluu. Pihlström keräsi kuitenkin fiksulla juoksullaan tunnustusta Yle Urheilun asiantuntija Tuomas Rajalta.

– Aika kettu 800 metrin juoksija. Ottaa juoksuja komentoonsa ja onnistui juoksuttamaan kippariamme [Rinnettä] vähän pahoihin paikkoihin ja oli lopussa vielä vahvempi, Raja kommentoi ruotsalaisesta.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos