Pidetään yhteyttä

Yleisurheilu

Asiantuntijalta karu arvio Budapestin MM-kisojen olosuhteista: “He ovat kovilla”

Urheilijoita odottaa Budapestin MM-kisoissa armoton helle
AOP

Yleisurheilun MM-kisat starttaavat Unkarin Budapestissä huomenna lauantaina. Yksi kisoja edeltävien päivien kuumimmista puheenaiheista on ollut urheilijoita paikan päällä odottava sää, sillä Budapestiin on luvattu kisojen ajaksi hurjia helteitä.

Lämpötila Unkarin pääkaupungissa on ollut reilussa 30 asteessa ja kisojen aikana lämpötilan on ennustettu nousevan jopa 35-37 asteeseen. Sisämaassa sijaitsevassa Budapestissä ei viilentäviä merituulia ole tarjolla, joten urheilijoilla tulee olemaan varmasti hetkittäin tukalatkin oltavat.

– Näyttäisi siltä, että ensi viikolla Budapestiin nousee vielä kuumempaa ilmaa Välimereltä. Päivän ylin lämpötila on 35–37 astetta. Sitä voisi suomalaisittain kuvata tukalaksi, meteorologi Ilkka Alanko kuvaili Iltalehdelle.

Iltalehden yleisurheiluasiantuntija Arto Bryggare ennakoi niin ikää urheilijoille tuskaista taivalta Budapestin polttavan auringon alle:

– Pikajuoksuun se on superkeli. 800 metrin juoksijat ovat kovilla, 1 500 metrin juoksijat ovat erittäin kovilla ja 3 000 metristä ylöspäin juoksijat ovat kovilla, Bryggare tulitti.

– Otteluissa, joissa tahkotaan läpi päivän, touhu on todella raakaa. Kun ei tuule, se on kuin pätsi. Rata hohkaa lämpöä ja betoni on kuumaa. Stadionilla on varmasti 50 astetta. Se on tyly paikka.

Yleisurheilun MM-kisat starttaavat huomenna lauantaina 19.8. ja mukana tosi toimissa on heti avauspäivänä liuta suomalaisia.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Äänet
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos