Pidetään yhteyttä

Talviurheilu

Maksoiko tämä temppu voittajasuosikille koko Tour de Skin?: “Aloittelijan virhe”

Harald Östberg Amundsen menetti asemiaan Tourin kokonaiskisassa
AOP

Miesten Tour de Skin voittajasuosikki Harald Östberg Amundsen kaatui dramaattisesti Davosin sprintin alkuerissä.

Tour de Skillä hiihdettiin tänään Davosissa vapaan sprintit. Erityisesti miesten puolella sprintit olivat kiertueen kokonaiskisan kannalta mielenkiintoiset.

Ennen kisaa kokonaistilanteessa top kahdeksan joukossa olleista, kuusi miestä ei selvinnyt karsinnoista erävaiheeseen lainkaan. Tämä tarjosi kokonaiskisaa johtaneelle Norjan Harald Östberg Amundsenille loistavan mahdollisuuden repiä jopa ratkaisevaa eroa kisan kärjessä.

Norjalaisen epäonneksi kaikki meni kuitenkin mönkään heti alkuerässä, kun mies kaatui. Mies itse sysäsi syyn tapahtuneesta kisan jälkeen sveitsiläishiihtäjä Antonin Savaryn niskoille.

– Sveitsiläinen tuli liian lähelle. Hän puski suksilleni ja alkoi työntää. Sitten sukseni lipsahti. Se oli mielestäni aloittelijan virhe. Hän ei ole hiihtänyt paljoa, Amundsen tulitti kisan jälkeen MTV Urheilun mukaan.

Ennen sprinttejä Amundsen johti kiertuetta 32 sekunnin turvin ennen maanmiestään Erik Valnesia. Valnes eteni kuitenkin Davosissa aina välieriin saakka ja kavensi Amundsenin johtoa näin tuntuvasti.

– Erik saa paljon (bonussekunteja). Hän voi olla uskomattoman vahva. Olisin halunnut muutamia bonussekunteja lisää, Amundsen harmitteli.

Davosin kaatuminen saattaa siis vielä maksaa Amundsenille koko Tour de Skin.

– Haluan pyytää anteeksi. Jos hän häviää Tourin takiani, se tuntuu pahalta, Savary pahoitteli tilannetta.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos