Pidetään yhteyttä

Urheilu

Superpesiksessä häirintäskandaali! – Tähtipelaajaa epäillään alaikäisiin kohdistuneesta seksuaalisesta häirinnästä

Joni Rytköstä epäillään häirinnästä
AOP

Joensuun Maila on hyllyttänyt tähtipelaajansa Joni Rytkösen saatuaan tiedon tämän häirintäepäilystä.

Suomen Pesäpalloliitto ja Joensuun Maila tiedottivat tiistaina, että Joni Rytköstä epäillään häirintätapauksessa ja, että mies on hyllytetty joukkueen toiminnasta. Seura sekä Pesäpalloliitto tuomitsevat kaiken häirinnän jyrkästi ja kehottavat tuomaan kaikki epäkohdat tietoisuuteen matalalla kynnyksellä.

– Joensuun Mailalla on nollatoleranssi minkäänlaiseen häirintään. Tapauksen vuoksi Rytkönen on toistaiseksi sivussa seuran toiminnasta. Tapauksesta on ilmoitettu Suomen Pesäpalloliitolle.

– Seura kannustaa kaikkia, jotka kokevat tulleensa ahdistelluksi tai kiusatuksi, olemaan yhteydessä Suomen Pesäpalloliiton sivuilla mainittuihin kanaviin asioiden eteenpäin viemiseksi, Joensuun Maila kirjoitti sivuillaan.

Tapaus on siirtynyt Suomen urheilun eettisen keskuksen (SUEK) tutkintaan.

Ilta-Sanomat uutisoi tiistaina, että Rytköstä epäiltäisiin ainakin kahteen alaikäiseen tyttöön kohdistuneesta häirinnästä. Rytkösen epäillään lähetelleen 15-16 vuotiaille tyttöpelaajille häiritseviä ja asiattomia viestejä.

– Pesäpalloliitto tuomitsee kaikenlaisen ahdistelun ja häirinnän. Yhdenkään pesäpallossa työskentelevän, tai lajia harrastavan, ei tule ikinä kokea oloaan turvattomaksi, pesäpalloliiton tiedotteessa luki.

30-vuotias Rytkönen pelaa Joensuun Mailassa ulkokentällä kolmosvahtina ja sisäpelissä vaihtajana. Mies on yksi Superpesiksen tunnetuimpia pelaajia ja hän on pelannut sarjassa jo 10 vuotta. Pelejä hänelle on kertynyt noin 250 ja mies on ​muun muassa voittanut Superpesiksen etenijäkuninkuuden kolmella kaudella.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos