Pidetään yhteyttä

Ralli

Rovanperä paranteli asetelmiaan Kreikan MM-rallissa – Kovin kilpakumppani pahoissa vaikeuksissa

Kalle Rovanperä paranteli asetelmiaan Kreikan MM-rallissa
AOP

Kreikan MM-rallissa on ajettu nyt yhdeksän erikoiskoetta. Parhaillaan kisassa vietetään huoltotaukoa ja homma jatkuu taas iltapäivällä. Kalle Rovanperä paranteli lauantain kolmannella erikoiskokeella asemiaan hieman suoriutumalla itselleen suotuissa olosuhteissa loistavasti

Rallin MM-sarjan hallitseva mestari Kalle Rovanperä täräytti Eleftherochorin 18km pitkälle erikoiskokeelle lauantaina pohja-ajan. Pätkältä löytyi kosteista kohtia, joilla Rovanperä on omimmillaan. Suomalainen paineli ek9:n 1,5 sekuntia kilpailua johtavaa Thierry Neuvillea nopeammin. Toyota-kuljettajan tallikaveri Sebastien Ogier jäi suomalaiselle peräti 10,4 sekuntia.

– Nautin enemmän ajamisesta, kun tie ei ole täysin kuiva. Pystyn puskemaan helpommin, Rovanperä kertoi Rallit.fi -sivustolla.

– Pätkä oli aika rajussa jo nyt ensimmäisellä ajokerralla ja meillekin tuli muutamia yllätyksiä. Autoon tuli iso isku kuopasta, mutta onneksi mitään ei mennyt rikki, Rovanperä summasi erikoiskokeesta.

Rovanperän lähin haastaja MM-sarjassa, Elfyn Evans, oli lauantain kolmannella pätkällä pahoissa ongelmissa ja joutui teknisten ongelmien vuoksi ajamaan pätkän lopussa pelkällä sähkövoimalla, pudoten samalla kokonaissijoituksissa nyt palkintopallitaistosta kauas.

Rovanperä jatkaa Kreikan rallin kokonaistilanteessa kolmantena, mutta kuroi pohja-ajallaan edellään olevia Neuvillea sekä Ogieria mukavasti kiinni. Hyundai-tähti Neuville on nyt 23,7 sekunnin päässä ja Ogieriin Rovanperällä on matkaa enää 12,8 sekuntia.

Lyhyen huoltopaussin jälkeen Kreikan rallissa on lauantaille luvassa vielä kolme erikoiskoetta. Sunnuntaille jää vielä kolme erikoiskoetta ennen kuin Kreikan Akropolis-rallin voittaja julkistetaan.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos