Pidetään yhteyttä

Ralli

Melkoinen paukku! – Kalle Rovanperän kovin haastaja jäi kiinni huijaamisesta – Tuomaristolta kova päätös

Thierry Neuville jäi kiinni huijaamisesta Kenian MM-rallissa
AOP

Sunnuntaina päättyneen Kenian MM-rallin tuloksia on pistetty uuteen uskoon. MM-sarjassa toisena ollut Thierry Neuville on nimittäin hylätty kokonaan.

Hyundai-tähti Thierry Neuvillen safari-ralli ei toki alunperinkään ollut mikään valtava menestys, mutta nyt viikonloppu sai vieläkin surkeamman päätöksen. Belgialaiskuljettaja oli turvautunut kilpailun aikana kepulikonsteihin, joka ei ollut jäänyt tuomaristolta huomaamatta.

Belgialaiskuljettaja oli sunnuntaina lopputuloksissa alkuun kahdeksas, mutta nyt viikonloppu päättyi hylkäykseen.

Kenian MM-rallin tuomariston mukaan Neuvillen autokunta oli turvautunut erilliseen tiedonantajaan saadakseen lisätietoja erikoiskokeiden olosuhteista. Tämä ei kuitenkaan ole sallittua. Tiimien jäsenet eivät saa enää nuotituksen jälkeen ajaa erikoiskokeiden pätkiä, joten tuomaristo päätyi hylkäämään Neuvillen suorituksen.

– Henkilö, joka liittyi autokuntaan numero 11 on käynyt kiertämässä kaksi erikoiskoetta nuotituksen jälkeen. Tämä on tapahtunut ilman lupaa, tuomariston julkaisemassa tiedotteessa sanottiin.

Kilpailun tuomaristo kuuli tapauksesta myös Neuvillea, joka myönsi, että oli pyytänyt kyseiseltä henkilöltä apua erityistä huolta aiheuttaneiden kohtien tunnistamisessa tietyillä erikoiskokeilla.

– Kuljettaja antoi rehellisen yhteenvedon asiasta ja pyysi tuomareilta anteeksi harkintakyvyn puutetta, tuomariston tiedotteessa kerrottiin.

Alkuperäisten tulosten perusteella Neuville olisi saanut kahdeksannesta sijastaan neljä MM-pistettä sekä vielä viisi Power Stagen voitostaan. Nyt belgialainen jäi nollille ja valahti kuljettajien MM-sarjassa sijalle viisi. Kalle Roavnperän asema MM-sarjan johdossa vankistui siis entisestään ja suomalainen johtaa nyt tallikaveri Elfyn Evansia 41 pisteen turvin.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos