Pidetään yhteyttä

Ralli

Kroatian MM-ralli päätökseen – Toyota-farssi pitkästä aikaa voittoon

Elfyn Evans Voitti Kroatiassa
AOP

Kroatian MM-ralli saatiin päätökseen sunnuntaina. Kilpailun voittoon ajoi kahden vuoden tauon jälkeen Toyotan Elfyn Evans. Suomalaiset Esa-Pekka Lappi ja Kalle Rovanperä jäivät voittotaistosta ja olivat sijoille 3 ja 4.

Toyotalla koko viime kauden hukassa ollut Elfyn Evans ajoi Kroatian MM-rallin voittoon. Voitto oli britin ensimmäinen sitten vuoden 2021 Suomen MM-rallin. Toiseksi kisassa ajoi Viron Ott Tänak.

Suomalaisten kuskien kisa oli murheita täynnä. Kolmanneksi ajanut Esa-Pekka Lappi tippui kärjen vauhdista, vaikka suurempaa ongelmaa hänellä ei kisan aikana ollutkaan. Kalle Rovanperän kisa meni penkin alle epäonnistuneen perjantain takia. Rovanperällä oli hukassa auton säädöt, mutta toisella ek:lla hajonnut rengas pudotti nuoren suomalaisen jo parin minuutin päähän kärjestä.

Kisa oli kuljettajille erityisen tunteikas, sillä MM-sarjan koviin kuulunut Craig Breen menehtyi rallin ennakkotesteissä viime viikolla. Breenin auto lipesi tieltä ralliautolle mitättömässä vauhdissa ja hän törmäsi kohtalokkain seurauksin puuaitaan.

Kuljettajat olivat tunteellisia kilpakumppanin poismenosta johtuen ja autojen kylkiin oli kirjailtu muisto Breenille. Myöskään palkintopallilla ei suihkutettu shampanjaa vaan kuljettajat pitivät hiljaisen hetken Breenin muistolle.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos