Pidetään yhteyttä

Ralli

Hyundai jäi kiinni rumasta tempusta Kreikan MM-rallissa – Näin talli selitteli tapausta

Ralli
Pixabay

Hyundain työntekijä jäi kiinni muiden tallien autojen kuvaamisesta Kreikan MM-rallissa.

Kreikan MM-ralli ajettiin päätökseen sunnuntaina. Kalle Rovanperä ajoi ylivoimaiseen voittoon ja kasvatti etumatkaansa MM-sarjan kärjessä. Miehen tallikaveri Elfyn Evans oli toinen.

Hyundain viikonloppu ei paljoa riemunaiheita tarjonnut, kun tallin suurin toivo Thierry Neuville joutui keskeyttämään lauantaina kärkipaikalta. Kurjan viikonlopun kruunuksi talli jäi vielä kiinni sääntöjen rikkomisesta.

Hyundain työntekijä jäi nimittäin kiinni muiden tallien autojen kuvaamisesta Parc Ferme -alueella. Parc Ferme on alue, johon autot jätetään yön yli säilöön. Hyundai sai tempustaan nuhtelut sekä 5000 euron sakon. Sakko astuu voimaan, mikäli talli sortuu vastaavanlaiseen rikkeeseen vielä toistamiseen vuoden aikana.

Hyundain tallipomo Tolga Ozakinci selitteli tapausta sillä, että työntekijä oli tallissa uusi ja kuvannut autoja vain omaan käyttöönsä.

Ozakinci korosti, ettei talli ollut pyytänyt tai ohjeistanut työntekijää kuvaamaan autoja. Ozakincin mukaan Hyundailla ei myöskään olisi ollut mitään syytä tai hyötyä ottaa kuvia tai kerätä dataa kilpailijoista Parc Ferme -alueella, koska Kreikan rallissa ei ollut tavanomaista aamuhuoltoa Parc Ferme -alueen avautumisen jälkeen.

Tämä ei suinkaan ole ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun Hyundailla jäädään kiinni kyseenalaisten keinojen hyödyntämisestä. Kenian safari-rallissa Neuville hylättiin kokonaan, kun tämän taustajoukkoihin kuuluva henkilö kävi luvattomasti kuvaamassa erikoiskokeita nuotituksen jälkeen.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos