Pidetään yhteyttä

Muut lajit

Pelikieltoa saanut Joni Rytkönen aikoo valittaa päätöksestä: “Valehtelua ja todisteiden väärentämistä”

Joni Rytköstä epäillään häirinnästä
AOP

Seksuaalisesta häirinnästä pelikieltoa saanut Joni Rytkönen aikoo valittaa päätöksestä.

Urheilun eettinen kurinpitolautakunta näki Joensuun Mailan Joni Rytkösen syyllistyneen seksuaaliseen häirintään ja tiedotti maanantaina antaneen miehelle noin viiden kuukauden pelikiellon. Määräaikainen pelikielto kestää 30. kesäkuuta saakka.

Rytkönen itse ei tuomiosta ole samaa mieltä ja miehen leiristä on nyt tiedotettu, että Rytkönen aikoo valittaa päätöksestä urheilun oikeusturvalautakuntaan.

Rytkösen tapaus nousi otsikoihin viime toukokuussa, kun Suomen Pesäpalloliitto ja miehen seura Joensuun Maila tiedottivat, että Rytköstä epäillään seksuaalisesta häirinnästä ja, että mies on hyllytetty joukkueen toiminnasta.

Miehen epäiltiin lähettäneen kahdelle alaikäiselle tytölle seksuaalissävytteisiä viestejä ja videoita.

Rytkönen kokee, että kurinpitolautakunta oli tehnyt päätöksen väärin perustein ja syyttää muun muassa tapauksen vastapuolta valehtelusta kurinpitolautakunnalle.

Rytkösen leirin mielestä ”satunnainen viestittely” on tapauksena saanut ”käsittämättömät mittasuhteet”. Miehen asiamies Olli Rauste kertoo tiedotteessa, että tapauksesta tullaan tekemään myös rikosilmoitus.

– Viestittelyn johdosta on tähän mennessä käynnistynyt jo kahdeksan erilaista juridista prosessia. Ikävä kyllä joudumme nyt käynnistämään vielä yhdeksännenkin prosessin tekemällä poliisille rikosilmoituksen neljästä yksityisen asiakirjan väärentämisestä ja perättömästä lausumasta esitutkinnassa, Rauste kommentoi Iltalehden mukaan.

– Kun kurinpitolautakunta ei ottanut valehtelua ja todisteiden väärentämistä päätöksessään huomioon, meille ei jää muuta vaihtoehtoa totuuden selville saamiseksi kuin mennä asiassa eteenpäin poliisin tukemana.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos