Pidetään yhteyttä

Koripallo

Lauri Markkanen joutui armeijassa heti kovaan testiin – Katso päihittäisitkö NBA-tähden Cooper-tuloksen?

Lauri Markkanen juoksi armeijassa Cooperin testin
AOP

Cooper-testi on monille meistä kouluajoilta tuttu juoksutesti. 12 minuutin koettelemuksen pääsi testaamaan myös NBA-tähti Lauri Markkanen.

Utah Jazzin suomalaistähti Lauri Markkanen aloitti tällä viikolla varusmiespalveluksen Santahaminan urheilukoulussa. Suomalainen suorittaa asepalveluksensa Kaartin jääkärirykmentissä.

Markkanen pääsi heti ensimmäisellä viikollaan kovaan testiin, nimittäin ohjelmassa oli jokaiselle varusmiehelle tutuksi tuleva Cooperin juoksutesti.

Markkanen odotti testiä innolla, sillä mies ei ollut sitä koskaan aiemmin juossut. Täysin tarkkaa tietoa miehen tuloksesta ei olla saatu, mutta 3000 metrin raja mitä ilmeisimmin ylittyi. Markkasen fysiikkavalmentaja Jani Parkkinen vahvisti sen Helsingin Sanomille.

213-senttiselle Markkaselle testi ei ole ominaisin suoritus miehen pituuden ja ruumiinrakenteen vuoksi. Toki 12 minuutin jatkuva juoksusuoritus ei myöskään ole NBA-tähdelle kaikista oleellisin taito. Koripallopelissä liike on vaihtelevampaa ja räjähtävämpää.

– Cooper-tulos ei ole lainkaan relevantti mittari. Voit juosta Cooperissa kolme ja puoli tonnia, mutta piiputtaa silti korismatsissa parin minuutin jälkeen. Ne ovat niin erilaisia suorituksia, Parkkinen analysoi.

– Melkein puolet koriksen liikkumisesta on muuta kuin eteenpäin juoksemista. Juokseminen tasaisella vauhdilla eteenpäin ei juuri kerro koriskunnosta.

Parkkinen ei vahvistanut Markkasen tarkkaa tulosta, mutta kertoi sosiaalisessa mediassa huhutun 3070 metrin tuloksen olevan “tarpeeksi lähellä”.

Markkasen asepalvelus on kerännyt paljon huomiota niin Suomessa kuin myös rapakon takana Yhdysvalloissa, missä pakollinen asepalvelus on ihmetyttänyt monia. Markkanen itse oli armeijan aloituksesta innoissaan ja odotti erityisesti tupakavereihin tutustumista.

Mainos
1 kommentti
Tilaa
Ilmoitus

1 Kommentti
Vanhimmat
Uusimmat Äänet
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos