Pidetään yhteyttä

Kamppailulajit

Nyrkkeilylegenda kertoo vastustajansa likaisista tempuista: ”Hän yritti puskea minua päällään”

Lennox Lewis
AOP

Lennox Lewis on eittämättä yksi 2000-luvun alun parhaista raskaan sarjan nyrkkeilijöistä. Englannin ja Kanadan passit omaava Lewis kohtasi urallaan lähes kaikki lajin kärkinimet ja lopetti uransa vuonna 2003 kiistattomana maailmanmestarina.

Lennox Lewis nousi rytinällä nyrkkeilyn raskaan sarjan huipulle 90-luvun puolivälissä. Englannissa syntynyt Lewis otti todella kovia päänahkoja voittamalla muun muassa Frank Brunon, Tommy Morrisonin ja Evander Holyfieldin kahdesti vuosituhannen loppua kohden.

Uransa viimeisissä otteluissa mies asteli köysien sisään Mike Tysonin ja Vitali Klitschkon kanssa. Lewis puolusti onnistuneesti mestaruuttaan näissä otteluissa ja eläköityi vuonna 2003 pian Klitschkoa vastaan käydyn hurjan taistelun jälkeen.

Lewis oli median haastateltavana ja häneltä kysyttiin uransa vaikeinta vastustajaa.

– Evander (Holyfield) oli hyvin lahjakas, vaikka hän yrittikin puskea minua päällään noissa otteluissa. Häntä pidettiin maailman parhaana raskaan sarjan ottelijana, ennen kuin hän asteli kehään kanssani, Lewis tuumi Boxing Socialin mukaan.

– Hän oli liian itsevarma ensimmäisessä ottelussa ja pettyi raskaasti sen päätyttyä tasapeliin. Toisesta ottelusta muodostui haastavampi, koska hän tiesi mitä odottaa, mutta vein sen kuitenkin selkeästi nimiini.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos