Pidetään yhteyttä

Jalkapallo

Valioliigan viimeinen päivä tarjosi jännitystä – Näitä joukkueita ei nähdä ensi kaudella Valioliigassa

Everton säilyy Valioliigassa ensi kaudelle
AOP

Everton onnistui pelastamaan paikkansa Valioliigassa voittamalla viimeisen ottelukierroksen ottelunsa. Se tietää Leicesterille sekä Leedsille matkaa sarjatasoa alemmas ensi kaudeksi.

Valioliigan kausi 2022-23 saatiin pakettiin sunnuntaina, kun viimeinen pelikierros pelattiin Isossa-Britanniassa.

Viimeisellä pelikierroksella ratkesi myös lopulliset putoajat, kun Leeds Unitedin ja Leicester Cityn kohtalot sinetöityivät.

Vielä ennen viimeistä pelikierrosta Leeds ja Leicester sekä Everton kaikki taistelivat sarjassa pysymisestä. Everton varmisti säilymisensä Englannin korkeimmalla sarjatasolla voittamalla Bournemouthin 1-0.

Leicester voitti oman viimeisen kierroksen ottelunsa West Hamia vastaan 2-1, mutta se ei kettujoukolle enää Evertonin voiton myötä riittänyt. Leeds puolestaan kärsi kotonaan 1-4 tappion Tottenhamille. Myös Southampton putoaa kauden päätteeksi Valioliigasta.

Tottenhamin päätöspäivä oli voitosta huolimatta mollivoittoinen, sillä se jäi niukasti europaikkojen ulkopuolelle ja sijoittui sarjataulukossa lopulta kahdeksanneksi. Viimeisen europelipaikan vei Aston Villa 2-1 voitolla Brightonista.

Chelsea päätti kautensa 1-1 tasapelillä Newcastlen kanssa. Chelsean kausi on sen historian heikoin Valioliigassa; sinisten kausi oli alusta alkaen rimpuilua ja joukkue keräsi lopulta vain 44 pistettä.

Arsenal jäi lopulta mestari Manchester Citystä viisi pistettä. Kaksi muuta Mestarien liiga -paikkaa nappasivat Newcastle sekä Manchester United. Liverpool ja Brighton ottivat suorat Eurooppa liiga -paikat.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos