Pidetään yhteyttä

Jalkapallo

Valioliiga-tähti paljasti hirveyksiä lapsuudestaan: “Tukeuduin asioihin, jotka vahingoittivat minua”

Dele Alli avautui vaikeasta lapsuudestaan
AOP

Valioliiga-seura Evertonin Dele Alli on kertonut joutuneensa lapsena seksuaalisesti hyväksikäytetyksi.

Evertonin keskikenttäpelaaja Dele Alli paljasti Englannin jalkapallolegenda Gary Nevillen haastattelussa, että lapsuuden traumaattiset kokemukset ajoivat miehen mielenterveysongelmiin ja huonoihin valintoihin.

– Jouduin huonoon kierteesen ja tukeuduin asioihin, jotka vahingoittivat minua, Alli kertoi Nevillen The Overlap –podcastissa.

27-vuotias Alli vietti juuri kuusi viikkoa vieroituksessa unilääkeriippuvuuden sekä mielenterveysongelmien takia. Englannin maajoukkueessakin mukana ollut Alli oli yksi maan lupaavimpia nuoria tähtiä, mutta miehen ura on viime vuosina ollut jyrkässä laskussa.

– Heräsin vain joka aamu ja ajettelin voittaneeni tämän taistelun, menin harjoituksiin, hymyilin ja näytin onnelliselta. Sisäisesti olin häviämässä sitä taistelua.

Viime kauden mies vietti lainalla Turkissa, mutta palasi kauden lopuksi Evertoniin loukkaantumisen myötä. Tieto loukkaantumisesta sai miehen henkisesti huonoon kuntoon ja tämä päätti hakeutua hoitoon.

– Päätin mennä nykyaikaiseen mielenterveyskuntoutuslaitokseen. He käsittelevät riippuvuutta, mielenterveyttä ja traumoja.

– Minusta tuntui, että oli minun aikani. Tällaisten asioiden kanssa ei voi käskeä menemään sinne. Sinun on tiedettävä ja tehtävä päätös itse tai se ei toimi.

Hoitojaksolla mies pystyi käsittelemään myös lapsuuden traumojaan, joita ei aiemmin ollut ymmärtänyt tai osannut käsitellä. Miehen äiti oli alkoholisti ja äidin ystävä hyväksikäytti Allia tämän ollessa vasta kuusivuotias. Mies ajatui lapsena huonoihin päätöksiin.

– Seitsemänvuotiaana aloin polttaa, kahdeksanvuotiaana aloin myydä huumeita, Alli kertoi.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos