Pidetään yhteyttä

Jalkapallo

UEFA:n kyseenalainen päätös sai Suomen Palloliiton jyrähtämään: “Käymme asiasta vuoropuhelua”

UEFA
AOP

Euroopan jalkapalloliitto eli UEFA ilmoitti tiistaina toivottavansa Venäjän alle 17-vuotiaiden maajoukkueet tervetulleiksi takaisin kilpailuihinsa. Päätös poiki Suomen Palloliitolta tiukan vastauksen välittömästi.

UEFA sulki kaikki Venäjän maajoukkueet ulos kilpailuistaan vuoden 2021 alussa, kun maa aloitti hyökkäyssotansa Ukrainaan. Nyt liitto on päättänyt avata ovet alle 17-vuotiaiden maajoukkueille.

Tiistaina julkaisemassaan tiedotteessa UEFA vakuutti edelleen vastustavansa sekä tuomitsevansa “Venäjän laittoman sodan”, mutta perusteli päätöstään sillä, ettei lapsia tulisi rangaista aikuisten teoista.

– UEFA:n jatkuva venäläisten aikuisjoukkueiden pelikielto kuvastaa UEFA:n sitoutumista väkivaltaa ja aggressiota vastaan. UEFA on päättänyt, että tämä kanta jatkuu, kunnes sota on ohi ja rauha palautettu, järjestön puheenjohtaja Aleksander Čeferin kommentoi.

– Mutta kieltämällä lapsia osallistumasta kilpailuihimme emme ainoastaan jätä tunnustamatta ja puolustamatta heidän kokonaisvaltaisen kehityksensä perusoikeutta, vaan syrjimme heitä suoraan.

Suomen Palloliitto julkaisi keskiviikkona vastauksensa UEFA:n päätökselle ja ilmaisi erimielisyytensä sen päätökseen.

– Venäjän tai Valko-Venäjän maajoukkueiden osallistumista kansainvälisiin kilpailuihin ei tulisi edelleenkään sallia, Palloliiton tiedotteessa luki.

– Käymme asiasta vuoropuhelua UEFA:n ja Pohjoismaiden jalkapalloliittojen kanssa.

– Aiempi päätöksemme on edelleen voimassa, ja Suomen jalkapallo- ja futsalmaajoukkueet eivät toistaiseksi pelaa Venäjän tai Valko-Venäjän maajoukkueita vastaan missään ikäluokassa.

Myös Ukraina on ilmaissut vastuksensa UEFA:n päätökselle.

Mainos
1 kommentti
Tilaa
Ilmoitus

1 Kommentti
Vanhimmat
Uusimmat Äänet
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos