Pidetään yhteyttä

Jalkapallo

Saudi-Arabia kahmii pelaajia siirtomarkkinoilla – Pep Guardiola: “Kyse ei ole uhasta, vaan todellisuudesta”

Pep Guardiola
AOP

Saudi-Arabia on astunut ryminällä siirtomarkkinoille mukaan tänä kesänä ja maan Pro liiga on vetänyt puoleensa monia isoja nimiä.

Manchester Cityn hyökkääjätähti Riyad Mahrez on viimeisin iso nimi, joka jättää Euroopan suurliigat saudiarabialaisseuran takia. City-manageri Pep Guardiola avasi mietteitään uudesta ilmiötä siirtomarkkinoilla sekä Saudi-Arabian asemasta jalkapallossa tulevaisuudessa.

– Saudi-Arabia on muuttanut markkinoita, Guardiola myönsi.

– Muutama kuukausi sitten, kun Cristiano [Ronaldo] oli ainoa lähtijä, kukaan ei uskonut, että näin monta huippupelaajaa pelaisi Saudi-Arabian liigassa.

– Tulevaisuudessa heitä tulee olemaan vain enemmän, ja siksi seurojen on oltava tietoisia siitä, mitä tapahtuu.

Saudiarabialaisseurojen pöytään lyömät tarjoukset ovat olleet aivan omaa luokkaansa ja siirto- sekä palkkasummissa puhutaan monen pelaajan kohdilla summista, joita ei Euroopan sarjoissa olisi tarjolla.

Saudi-Arabian liiga sekä pelaajien päätös siirtyä sinne ovat kuitenkin keränneet myös paljon kritiikkiä osakseen. Muun muassa ihmisoikeuksien sekä vähemmistöjen puolesta aktiivisesti puhuvan Liverpool-kapteeni Jordan Hendersonin päätöstä siirtyä maahan, missä vähemmistöjen asema on todella turvaton ja esimerkiksi naisten asema heikko, on kritisoitu kovasti.

Guardiola näkee kuitenkin Saudi-Arabian tulleen jäädäkseen.

– Kyse ei ole uhasta, vaan todellisuudesta, Guardiola totesi.

– He haluavat luoda vahvan liigan, ja toistaiseksi he ovat liiga, joka pystyy siihen.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos