Pidetään yhteyttä

Jalkapallo

Kahdelle kolmesta käy huonosti – Mikä joukkue pystyy pelastamaan itsensä Valioliigasta putoamiselta?

Valioliigapallo
Pixabay

Valioliigan kauden 2022-23 viimeinen pelikierros pyörähtää käyntiin aivan hetken kuluttua, kun ottelut ympäri saarivaltiota aloitetaan puoli seitsemältä Suomen aikaa.

Sarjan kärkipään marssijärjestys on jo top 6:n osalta selvä; Manchester City on jo kruunattu kauden mestariksi ja viimeinen Eurooppa liigan paikkakin on jaettu jo Brightonille. Sarjataulukon loppupäässä sen sijaan jännitetään vielä ihan loppuun asti.

Everton, Leicester City sekä Leeds United nimittäin kamppailevat vielä viimeiseen saakka Valioliigassa säilymisestä. Kahdelle kolmesta käy kuitenkin hassusti, sillä vain yksi on viimeisen pelikierroksen jälkeen turvassa.

Everton on kolmesta putoamiskamppailussa olevasta joukkueesta ainoa, jolla kohtalo on vielä sen omissa käsissä. Voitolla siniset varmistaisivat pysymisen Englannin korkeimmalla sarjatasolla.

Everton onnistui välttämään vain nipin napin putoamisen viime kaudella, eikä tällä kaudella suunta ole ollut ylöspäin. Everton ei ole koskaan seurahistoriansa aikana pelannut maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, joten Goodison parkilla paine kauden päätösotteluun on valtava.

Leicester näytti huhtikuussa ovea managerilleen Brendan Rodgersille ja toi sisään Dean Smithin toiveena pelastaa se, mitä kaudesta pelastettavissa vielä on. Valioliigassa säilyminen vaatii kettulaumalta täydet kolme pistettä sekä Evertonilta pistemenetyksiä.

Heikoimmassa asemassa pudotuskamppailussa lienee Leeds, jonka tilanne ennen viimeistä ottelua on tukala. Manageri on vaihtunut myös Leedsin leirissä tiuhaan tahtiin. Vain pari viikkoa sitten puikkoihin hypännyt Sam Allardyce on tehnyt parhaansa kauden viime hetkillä, mutta joukkuetta uhkaa silti synkkä kohtalo.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos