Pidetään yhteyttä

Jääkiekko

Tapparalta erikoinen päätös raiskauksesta syytetyn pelaajan kohdalla – Näin seura perustelee päätöstä

Topi Rönniä epäillään raiskauksesta
AOP

Tappara tiedotti maanantaina, että raiskauksesta syytetty Topi Rönni palaa joukkueen toimintaan.

Topi Rönni ja Tappara tiedottivat lokakuun loppupuolella nuorukaisen olevan toistaiseksi sivussa joukkueen toiminnasta, kun tieto rikosepäilystä tuli julki. Nyt seura on kertonut, että Rönni palaa edustusjoukkueen toimintaan mukaan.

Seura vetosi tiedotteellaan Suomessa käytössä olevaan syyttömyysolettamaan sekä työoikeuteen.

– On hyvä muistaa, että Suomessa tuomiovalta on oikeuslaitoksella ja syyttömyysolettama on oleellinen osa sekä ihmisoikeuksia että suomalaisia oikeusperiaatteita. Annamme nyt oikeuslaitoksen tehdä työnsä rauhassa, Tamhockey Oy:n toimitusjohtaja Mika Aro totesi tiedotteella.

Tappara korosti tiedotteella suhtautuvansa rikosepäilyyn vakavasti, mutta arvioivansa Rönnin tilannetta vasta tapauksen käsittelyn jälkeen. Rönnin raiskaussyytteen käsittelypäivä on 12.3.2024.

– Odotamme kaikilta työntekijöiltämme sellaista hyvää käytöstä, joka yleisesti liitetään urheiluun ja urheilijoihin.

– Työlainsäädännön näkökulmasta tilanne on kuitenkin yksiselitteinen: rikosepäily ei ole syy työsuhteen purkamiseen tai työntekijän siirtämiseen syrjään. Suhtaudumme rikosepäilyyn vakavasti, mutta odotamme oikeuskäsittelyä ja arvioimme pelaajan asemaa vasta sen jälkeen. Seura on työnantaja ja toimii työlainsäädännön mukaisesti, Aro jatkoi.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos