Pidetään yhteyttä

Jääkiekko

Tappara juhli jälleen Suomen mestaruutta! – Kylmänviileä ratkaisu finaalin arvokkaimmalta pelaajalta: “On se kova ukko”

Tappara juhli Suomen mestaruutta 2023
AOP

Tappara pääsi juhlimaan Suomen mestaruutta toisen kerran peräkkäin perjantaina, kun se voitti Pelicansin finaalisarjan viidennessä ottelussa. 

Ensimmäisessä erässä näytti, että Tappara karkaa ylivoimaiseen voittoon, sillä se iski ensimmäisen kymmenen minuutin sisään kolme häkkiä. Tapparan maaleista avauserässä vastasivat Anton Levtchi, Kristian Tanus ja Casimir Jürgens.

Tapparan leirissä taidettiin kuitenkin tuuduttautua hyvän olon tunteeseen hieman liian aikaisin, sillä Pelicans ei ollut valmis luopumaan mestaruudesta ilman taistelua.

Ja kunnon taistelun lahtelaiset laittoivatkin pystyyn. Topias Vilén ja Ben Blood toivat jo avauserässä joukkueensa maalin päähän. Toisessa erässä Tappara hukkasi sille epätyypillisesti kolme ylivoimaa ja päästi Pelicansin tasoihin Iikka Kangasniemen maalilla.

Aatu Jämsen siirsi Pelicansin johtoon kolmannen erän alussa ja pitkään näytti, että finaalisarjan ratkaisu venyisi eteenpäin. Tappara myllytti kuitenkin armottomasti ottelun lopussa, kun Pelicans puolusti vimmatusti.

Ottelun dramaattinen käännöshetki nähtiin pelin viimeisellä sekunnilla, kun Veli-Matti Savinainen nousi kotijoukkueen sankariksi ohjaamalla kiekon Pelicans-reppuun venyttäen ottelun jatkoajalle.

Savinainen palkittiin finaalisarjan upeista suorituksistaan oikeutetusti Jari Kurri -palkinnolla, eli valinnalla finaalin arvokkaimmaksi pelaajaksi.

– Se on aika kova ukko. Älytön kunnioitus Jari Kurrille, mutta mielestäni voisi tehdä Veli-Matti Savinainen -palkinnonkin jossain vaiheessa. On kevään mies, Tapparan kapteeni Otto Rauhala ylisti.

Marcus Davidsson iski ajassa 68.57 Tapparan voittomaalin ja tamperelaiset pääsivät juhlimaan jälleen Suomen mestaruutta kotiyleisön edessä.

Mikäli video ei näy, näet sen täältä.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos