Pidetään yhteyttä

Formula 1

Yksi tekijä huolestuttaa kuljettajia Belgian GP:n alla: “Heillä on suuri vastuu tänä viikonloppuna”

Sade uhkaa Belgian GP:tä
Pixabay

Jos osaa F1-kauden aiemmista osakilpailuista on kritisoitu tylsiksi, ei siitä pitäisi tulevana viikonloppua olla huolta.

Viikonloppuna ajettavaan Belgian osakilpailuun on nimittäin luvattu kovaa sadetta, joka tuo viikonloppuun varmasti mielenkiintoa ja yllättäviä tilanteita.

Lisämausteensa soppaan lisää lauantaina ajettava sprinttikilpailu, joka vähentää jo valmiiksi viikonlopun vapaiden harjoitusten määrän yksiin. Monet kuljettajat ovatkin ilmaisseet nyt huolensa harjoitusten vähäisyydestä.

Perjantain harjoitusten jälkeen autojen säädöt lyödään Parc Ferme -säännön myötä lukkoon, mikä tarkoittaa, että muutokset tämän jälkeen tietävät lähtöpaikkaa jonon perältä.

Muun muassa Ferrarin Charles Leclerc toivookin, ettei FIA yritä viedä sessioita pakolla läpi, mikäli olosuhteet ovat liian märät.

Span rata tunnetaan vaarallisuudestaan ja muistetaan traagisista kuolematapauksista. F2-kuljettaja Anthoine Hubert menetti henkensä radalla vuonna 2019 ja Euroopan Formula Regional sarjassa kisannut Dilano van ‘t Hoff vain muutama viikko sitten.

– Emme liiottele kun sanomme, ettemme näe mitään. Emme todella näe mitään. Se on iso ongelma Formula 1:ssä ja moottoriurheilussa ylipäätään, monacolainen kommentoi PlanetF1:lle.

Myös Mercedeksen kuljettaja George Russell peräänkuulutti turvallisuutta sekä FIA:n vastuuta.

– Uskon, että FIA:n on oltava rohkea päätöksissään turvallisuuden ja näkyvyyden suhteen.

– Haluamme kaikki ajaa kilpaa. Mutta kun ajaa suoralla yli 300 kilometriä tunnissa eikä näe kuin 50 metriä eteensä, tulee tapahtumaan valtavia vaaratilanteita. Joten kyllä, heillä on suuri vastuu tänä viikonloppuna, Russell muistutti.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos