Pidetään yhteyttä

Formula 1

Valtteri Bottas selitteli tallin käsittämätöntä ratkaisua Itävallan sprintissä: “Ei mitään menetettävää”

Valtteri Bottas kertoi mielipiteensä F1:n sprinttiformaatista
AOP

Tänä viikonloppuna F1-sarjaa kisataan Itävallassa Red Bull Ringillä kauden yhdeksännen kisaviikonlopun merkeissä. Viikonloppuun kuului myös kauden toinen sprinttikilpailu.

Lauantaina ohjelmassa olivat sprint shootout, eli sprinttikilpailun aika-ajot sekä itse sprinttikilpailu. Kumpikaan ei Valtteri Bottakselta varsinaisesti sujunut.

Bottas pääsi lauantain sprinttiin lähtöruudusta 19 ja ylitti maaliviivan koko joukon viimeisenä. Suomalaisen tallikaveri Guanyu Zhou ehti miehen edelle sijalle 19. Sprintin voitti MM-sarjaa ylivoimaisesti johtava Red Bullin Max Verstappen.

Jumbosijalle ajanut Bottas oli ainoa kuljettaja, joka lähti kilpailun lämmittelykierrokselle epävakaan sään alla medium-renkailla. Kaikilla muilla kuljettajillaoli välikelin renkaat alla. Suomalainen jouduttiinkin ottamaan varikolle lämmittelykierrokselta.

Mies selitteli tallin päätöstä kilpailun jälkeen Viaplayn haastattelussa ja kertoi, että rengasvalinta oli riski, jonka talli oli valmis ottamaan.

– Miksi ei, Bottas vastasi kysyttäessä miksi talli oli päätynyt lähtemään matkaan medium-renkailla.

– Ei mitään menetettävää. Odotettiin, jos sade loppuisi. Ei loppunut. Ei toiminut strategia, suomalainen kertoi.

Jo ennen sprinttikilpailua Bottas tiesi, ettei kaikki ollut kohdillaan. Talli on kipuillut renkaiden lämmittelyn kanssa jo useampaan kertaan ja sama ongelma jatkui lauantaina. Suomalainen tiesi, että sprinttikilpailusta ei välttämättä pisteitä tippuisi. Sunnuntain osakilpailussa 14. lähtöruudusta starttaava Bottas lähtee kuitenkin pisteitä tavoittelemaan.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos