Pidetään yhteyttä

Formula 1

Tulosfiasko Itävallan GP:ssä! – Laittaako protesti kilpailun tulokset vielä täysin uusiksi?

Itävallan GP
AOP

Itävallan GP ajettiin Red Bull Ringillä sunnuntaina. Kauden yhdeksäs osakilpailu ei varsinaisesti yllätyksiä tarjonnut; Red Bullin Max Verstappen kruisaili ylivoimaisen esityksen päätteeksi voittoon ja Ferrarin Charles Leclerc ja Red Bullin Sergio Perez täydensivät kärkikolmikon.

Tulostaulukko saatetaan kuitenkin laittaa vielä uusiksi, sillä Aston Martinin tekemä protesti kilpailun tuomariston päätöksistä on mennyt FIA:lle läpi.

Kilpailun tuomaristo lätki aikarangaistuksia useille kuljettajille kilpailun aikana radan rajojen ylittämisestä. Sääntöjen mukaan kolmesta ratarajojen ylityksestä kuljettaja saa varoituksen ja neljännestä rangaistuksen.

Peräti seitsemän kuljettajaa; Pierre Gasly, Alex Albon, Logan Sargeant, Yuki Tsunoda, Carlos Sainz, Lewis Hamilton ja Kevin Magnussen, saivat kilpailussa aikarangaistuksia ratarajojen toistuvasta rikkomisesta.

Muutama kuljettaja pääsi kuitenkin myös pälkähästä ja selvisi ilman aikarangaistuksia. Yksi näistä kuljettajista oli McLarenin Lando Norris, joka ajoi kilpailussa viidenneksi, neljä sekuntia ennen Aston Martinin Fernando Alonsoa. Mikäli Norrisille siis vielä annettaisiin viiden sekunnin aikarangaistus, nostaisi se Alonson lopputuloksissa viidenneksi.

Myös Perezin selviäminen ilman rangaistuksia sai ainakin Hamiltonin tuohtuneeksi. Seitsenkertainen maailmamestari oli erittäin tuohtunut tiimiradiossa saamastaan aikarangaistuksesta, kun samaan aikaan hänen edellään ajava Perez oli miehen mukaan myös käynyt rajaratojen väärällä puolella.

– Perez kävi mutkan 10 ulkopuolella. Jos he jakavat näitä asioita, niin he voivat yhtä hyvin tietää.

– Perez kävi täysin mutkan 10 ulkopuolella. Onko hän saanut jo rangaistuksen?, Hamilton tiedusteli.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos