Pidetään yhteyttä

Formula 1

Toto Wolffilta hurja väite F1-kulisseista – Pysäytettiinkö Mercedes tarkoituksella?

Toto Wolff avasi Lewis Hamiltonin sopimustilannetta
AOP

Mercedeksellä ei tunnuta pääsevän kauden 2021 tapahtumista yli. Samaan aikaan kun talli valittelee Red Bullin epäreilua dominointia sarjassa, ollaan hopeanuolilla myös katkeria tallin oman valtakauden päättymisestä vuonna 2021.

F1-sarjassa nähtiin vuonna 2021 yhden valtakauden päätös, kun sarjaa seitsemän kautta dominoinut Mercedes joutui taipumaan maailmanmestaruustaistossa Red Bullille.

Vuoden 2021 maailmanmestaruus ratkesi tallipäällikkö Toto Wolffin mukaan moneen tekijään, mutta suurimpana syynä itävaltalaispomo näki F1-sarjan tekemät sääntömuutokset, jotka oli tämän mukaan kohdistettu rajaamaan Mercedeksen dominanssia.

– Hävisimme vuoden 2021 kuljettajien mestaruuden monesta syystä, Wolff totesi.

– Yksi oli viimeinen kilpailu. Mutta hävisimme sen myös siksi, että ne säännöt asetettiin, jotta meidän etumme pienenisi, itävaltalaispomo väitti.

Kaudella 2020 hopeanuolet dominoivat F1 MM-sarjaa ja Lewis Hamilton juhli ylivoimaista mestaruutta. Kaudelle 2021 kaikki kuitenkin muuttui, kun Red Bull alkoi haastaa Mercedestä tosissaan.

Kausi tietysti huipentui kiistanalaiseen Abu Dhabin osakilpailuun, missä kilapilijohdon kyseenalainen päätös lopulta maksoi Hamiltonille tämän uran kahdeksannen mestaruuden. Wolffin mukaan F1 ja FIA olivat kuitenkin jo sääntömuutoksillaan varmistaneet, että Mercedeksen valtakausi tulisi päätökseen.

– Vuosi 2020 oli ollut meille super dominoiva vuosi. Mielestäni se oli paras automme koskaan. Sitten kauden loppupuolella he muuttivat sääntöjä ja sen tarkoituksena oli pysäyttää meidät, Wolff laukoi.

Red Bull haastoi Mercedestä koko kauden tiukasti ja Wolffin mukaan sääntömuutoksia käytettiin, jotta kilpailutilanne sarjassa saataisiin nollattua.

– Tarkoituksena oli muuttaa nokkimisjärjestys.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos