Pidetään yhteyttä

Formula 1

Näin Kimi Räikkönen valmistautui uransa tärkeimpään starttiin – Vanhalta pomolta hulvaton paljastus

Kimi Räikkösellä oli erikoinen tapa valmistautua F1-kilpailuun
AOP

Kimi Räikkösen valmistautuminen uransa yhteen tärkeimmistä F1-starteista saattaa yllättää. Suomalaisen F1-uran ensimmäinen kilpailu ei varsinaisesti Jäämiestä stressanut – ainakaan mies ei menettänyt yöuniaan sen vuoksi.

Kimi Räikkösen ensimmäisen F1-tallin, Sauberin, entinen pomo, Beat Zehnder, muisteli Räikkösen uran alkuhetkiä Racingnews365 sivuston haastattelussa. Sveitsiläispomon mieleen on jäänyt erityisesti tarina Räikkösen uran ensimmäisestä kilpailusta.

– Hänen ihan ensimmäisessä kilpailussaan Melbournessa, vain 10 minuuttia ennen kuin varikkosuora avautui, kukaan ei löytänyt Kimiä mistään…, Zehnder aloitti tarinansa.

Tarinan mukaan Räikkönen oli lopulta löytynyt pöydän alta peittoon käpertyneenä vetämässä tirsoja.

– ‘Nouse ylös! Meillä on seitsemän minuuttia aikaa varikkosuoran avautumiseen!’, Räikköselle oli Zehnderin mukaan sanottu.

Jäämiehen hulvaton vastaus sai kuitenkin varmasti Sauberilla talliväen silmät pyöreiksi. Sen sijaan, että Räikkönen olisi hypännyt ylös ja kiiruhtanut kohti kilpailun testiajoja, suomalainen olisi mielummin jatkanut päiväuniaan.

– Antakaa minulle vielä kolme, neljä minuuttia aikaa nukkua, oli kuulunut Räikkösen hulvaton vastaus.

Hyvien unenlahjojen lisäksi Zehnder muisteli erityisesti Räikkösen “ajolahjakkuutta”.

– Kimi on puhdas ajolahjakkuus, hän on uskomaton. Vaikka hän oli hieman vanhempi palatessaan takaisin, hän pystyi edelleen ajamaan jokaista konetta erittäin nopeasti.- nopeammin kuin luultavasti kukaan muu.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos