Pidetään yhteyttä

Formula 1

Ferrari-pomo kiehui raivosta – Kuka joutuu maksumieheksi kohtalokkaasta virheestä?: “Tulee maksamaan omaisuuden”

Frederic Vasseur kiehui raivosta LAs Vegasin ensimmäisten harjoitusten jälkeen
AOP

F1-sarjan odotettu paluu Las Vegasiin yli 40 vuoden tauon jälkeen ei alkanut aivan yhtä loistokkaasti kuin oli toivottu.

Las Vegasin F1-viikonlopun ensimmäisistä vapaista harjoituksista muodostui kunnon farssi, kun ne jouduttiin keskeyttämään vain 10 minuutin ajon jälkeen. Ferrarin Carlos Sainzin auto rikkoutui, kun radalla olleen sadeviemärin kansi irtosi ja espanjalainen ajoi sen yli.

Ferrarin tallipäällikkö Frédéric Vasseur kiehui raivosta tapahtuneen jälkeen.

– Hänen autostaan hajosivat käyttökelvottomaksi kori, moottori sekä akku. Tämä ei ole hyväksyttävää, Vasseur jyrisi Iltalehden mukaan.

– Tämä maksaa meille omaisuuden. Me kusimme Carlosin session. Emme varmasti pysty osallistumaan toisiin harjoituksiin, mies jatkoi.

Maksumiehiksi tapauksessa saattavat kuitenkin joutui Las Vegasin GP:n kisajärjestäjät eikä Ferrari. Vuonna 2019, sillon Williamsilla ajaneen, George Russellin auto vaurioitui pahasti vastaavanlaisessa tilanteessa ja tuolloin auton korjauskulut maksoi kisajärjestäjä.

Kansainvälinen autoliitto FIA kertoi viemärin kantta ympäröineen asvaltin repeytyneen F1-auton imuvoimasta johtuen kokonaan irti.

F1 julkaisi tapahtuneesta virallisen lausunnon, jossa se totesi tekevänsä kaiken mahdollisen ongelman ratkaisemiseksi. Se tarkastaa radan sekä kaikki muut viemärit huolellisesti ennen kuin tekee päätöksen päivän toisten harjoitusten kohtalosta. Vielä ei siis tiedetä saadaanko toisia harjoituksia käyntiin lainkaan.

– FIA, F1 ja paikalliset radan insinööritiimit työskentelevät aktiivisesti ongelman tutkimiseksi ja ratkaisemiseksi. Annamme päivityksen kilpailuaikataulusta mahdollisimman pian, tiedotteella todettiin.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos