Pidetään yhteyttä

Uncategorized

Tekniikan päivät 2015 järjestetään neljässä kaupungissa loka-marraskuussa

Tekniikan päivät

Vievätkö robotit tulevaisuudessa ihmisten työt? Onko lisätty todellisuus huvia vai hyötyä? Miten piirtäminen onnistuu 3D-kynällä?

Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saadaan vastaukset jo viidettä kertaa järjestettävässä Tekniikan päivät -tiedetapahtumassa. Maksuton tapahtuma on kaikille avoin ja järjestetään neljällä paikkakunnalla. Tänä vuonna tapahtuman pääpaikka on Tampere, jossa tapahtuma järjestetään 22.-24.10. Muut paikkakunnat ovat Turku ja Oulu 30.-31.10. ja Helsinki 6.-7.11.

Tapahtuman teemoina tietosuoja ja terveydenhuoltoteknologia

Tekniikan päivät keskittyy digitaaliseen murrokseen: tiedon digitalisoituessa teknologia on jatkuvasti läsnä jokapäiväisessä elämässämme uusilla tavoilla. Tapahtuman ohjelma keskittyy erityisesti niin kutsuttuun suureen dataan, eli suurten tietomäärien hallintaan ja käyttöön jokapäiväisessä elämässämme. Asiantuntijoiden esityksissä sekä kokemuspainotteisissa työpajoissa opitaan muun muassa miltä uuden ajan terveydenhuollon teknologia näyttää, kuinka älykäs koti auttaa siinä asuvia ihmisiä ja miten pilvipalveluiden turvallisuutta voidaan parantaa.

Tietosuoja on yksi Tekniikan päivien pääteemoista. Tampereen tapahtumassa puhujia ovat mm. Reijo Savola, johtava tutkija VTT:stä. Hän uskoo, että tällä hetkellä tietosuojan suurimmat riskit liittyvät esineiden internetiin ja pilvipalveluiden leviämiseen. Erityisesti yrityksille tietosuoja on suuri haaste.

“Jatkuvasti enemmän digitalisoituvassa maailmassa uutta teknologiaa käytetään herkissä sovelluksissa, esimerkiksi teollisuusautomaatiossa ja sähköisessä terveydenhuollossa. Samaan aikaan kyberrikollisuudesta ja kyberterrorismista on tullut merkittävä uhka”, Savola toteaa.

“Suomella on kansainvälistä huippuosaamista kyberturvallisuudessa, mutta yhteistyötä elinkeinoelämän, tutkijoiden ja hallinnon välillä on tiivistettävä merkittävästi, jos haluamme luoda parempia vientimahdollisuuksia.”

Tekniikan päivien pääpuhujana on tähtitieteen professori Esko Valtaoja. Tampereen ja Turun tapahtumissa hän esittelee ajatuksia herättäviä näkemyksiä tieteen monipuolisista mahdollisuuksista uudistaa maailmaa.

“Sotaa seuraa toinen sota, suuria johtajia vielä suurempi johtaja. Tiedon kanssa on toisin. Kun uusi tiedonjyvä syntyy, sitä on käytännössä mahdotonta pyyhkiä pois. Uusi tieto pakottaa meidät toimimaan ja muuttamaan maailmaa pysyvästi”, Valtaoja sanoo.

Tapahtumassa paljon ohjelmaa myös lapsille ja nuorille

Tekniikan päivät -tapahtuma on suunnattu kaiken ikäisille. Tänä vuonna on paljon ohjelmaa erityisesti lapsille ja nuorille, jotka pääsevät testaamaan erilaisia tekniikoita työpajoissa ja demonstraatioiden yhteydessä. Kaikissa neljässä tapahtumakaupungissa yleisö ja tutkijat kohtaavat Tekniikan torilla, jossa pääsee testaamaan erilaisia teknisiä varusteita.

“Tekniikan torilla tutustutaan ohjelmointiin lasten koodauskoulussa ja rakennetaan Lego-robotteja työpajassa. Yleisö pääsee myös kokemaan, mitä mahdollisuuksia esimerkiksi virtuaalitodellisuus voi tarjota”, kertoo Tekniikan päivien projektipäällikkö Kristiina Tattari, koordinaattori Tampereen teknillisessä yliopistossa. Tekniikan torilla jokainen voi itse testata teknisiä innovaatioita ja oppia konkreettisesti, miten teknologia vaikuttaa omaan arkeen.”

Tampereella ja Helsingissä aikuisten iltaohjelma tarjoaa tieteellistä köyden vetoa ScienceSlam -tiedemittelössä. Siellä tiede saa maagisia muotoja, kun tiedemiehet esittelevät omaa tutkimustaan stand up -tyyliin ravintolaympäristössä. Esitystapa on vapaa, mutta taatusti viihdyttävä. Tampereella iltaohjelma liittyy myös kaupungin valoviikkojen avajaisten ohjelmaan.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos