Pidetään yhteyttä

TV

Kari Tapio koki tähteyden karun puolen – Olen suomalainen -elokuva kertoo alkoholismista ja pyrkimyksestä parempaan

Kari Tapio - Olen Suomalainen -elokuva

Kari Tapion elämäntarinan kertova Olen suomalainen -elokuva nähdään huomenna televisiossa ensiesityksenä. Elokuva avaa 11 vuotta sitten kuolleen tähden yksityistä puolta, josta kovin monella ei ollut tietoa.

Elokuvassa kerrotaan Kari Tapion elämän tapahtumia 1960-luvulta aina 2000-luvulle asti. Suomen kansan rakastaman Kari Tapani Jalkasen eli Kari Tapion elämä päättyi omaan kotipihaan joulukuussa 2010, Jalkasen saatua sydänkohtauksen omalla kotipihallaan.

Olen suomalainen -elokuva on elämäkerta, joka sai ensi-iltansa elokuvateattereissa vuonna 2019, ollen toiseksi katsotuin kotimainen elokuva vuonna 2019. Elokuvateattereissa sen kävi katsomassa kyseisenä vuonna 174 595 katsojaa.

Elokuvan on ohjannut Aleksi Mäkelä ja Kari Tapiota siinä esittää Matti Ristinen. Vaimon eli Pia Viheriävaaran roolissa on Tiina Lymi.

Alkuperäinen idea elokuvalle oli Viheriävaaran, joka harmillisesti kuoli vuonna 2015, eikä siten ehtinyt nähdä koko elokuvaa. Elokuva on tehty yhteistyössä Kari Tapion kolmen pojan, Joonan, Jirin ja Janin kanssa.

Elokuvan tapahtumat etenevät Kari Tapion nuoruudesta liikkeelle lähtien, jolloin upealla äänellä varustettu nuori mies aloitteli laulajan uraansa ja tutustui tulevaan vaimoonsa. Appiukko oli sitä mieltä että Jalkasesta ei olisi mihinkään, mutta sitkeä ja kunnianhimoinen nuorukainen raivasi lopulta tiensä erääksi Suomen suosituimmista iskelmälaulajista.

Kari Tapio, joka tunnetaan erityisesti hiteistä Myrskyn jälkeen, Olen suomalainen ja Juna kulkee, ei pitänyt itseään koskaan tähtenä, vaan suhtautui menestykseensä perisuomalaisella vaatimattomuudella. Menestyksen kasvaessa alkoholi tuli mukaan kuvioihin ja aiheutti suuria ongelmia parisuhteelle.

Jatkuvat repsahdukset koettelivat avioliittoa, mutta vaimon rakkaus miestään kohtaan oli alkoholiongelmaa suurempi ja Pia-vaimo pysyikin loppuun asti miehensä rinnalla vaikeuksista huolimatta. Elokuvassa nähdään useita käsistä riistäytyneitä juopotteluputkia, jotka värittivät laulajan elämää menestyksen varjopuolena.

Elokuva kuvaa Pia Viheriävaaran roolia avioliiton koossa pitävänä voimana, joka ei luovuttanut, vaikka Jalkanen ei kyennyt juopotteluputkeltaan ajamaan vaimoaan sairaalaan synnyttämään parin esikoista, eikä silloinkaan, kun perheen omaisuus meinasi huveta juopotteluun.

Olen suomalainen -elokuva on koskettava tarina inhimillisistä heikkouksista, pyrkimyksestä parempaan sekä rakkaudesta ja elämän monista haasteista.

Elokuva saa ensiesityksensä televisiossa sunnuntaina 5.12.2021 MTV3-kanavalla klo 19:30.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos