Pidetään yhteyttä

Reseptit

Pilau riisi sopii lisukkeeksi moneen ruokalajiin: kokeile tätä

Pilau riisi sopii lisukkeeksi moneen ruokalajiin: kokeile tätä
Pixabay

Pilau riisi on herkullinen intialainen riisiresepti, joka tarjoaa täydellisen lisukkeen erilaisiin intialaisiin ruokiin. Alla tutustumme tähän helppoon ja nopeaan reseptiin, joka sopii täydellisesti esimerkiksi rikkaisiin curryruokiin.

Pilau riisi valmistetaan käyttämällä absorptiomenetelmää, joka varmistaa, että riisi jää erilliseksi ja kuohkeaksi. Riisi maustetaan kevyesti aromaattisilla kokonaisilla mausteilla ja ripauksella kurkumaa antamaan sille kauniin värin.

Ainekset:

300g basmatiriisiä
1 rkl gheetä tai kasviöljyä
2 neilikkaa
2 vihreää kardemummaa, murskattuna
4 cm pala kanelitankoa
1 tl jauhettua kurkumaa
suolaa maun mukaan

Valmistusohjeet:

1. Laita basmatiriisi kulhoon ja peitä vedellä. Huuhtele riisinjyviä käsin pyöritellen, kunnes vesi on kirkasta. Toista tämä prosessi vielä kolme kertaa, kunnes vesi valuu kirkkaana. Anna riisin valua kokonaan.

2. Laita keskikokoinen kattila keskilämmölle ja lisää ghee tai kasviöljy. Kun se on kuuma, lisää neilikat, kardemumma ja kaneli. Paista mausteita 30 sekuntia tai kunnes ne alkavat tuoksua. Lisää heti perään kurkuma ja sekoita, kunnes riisinjyvät ovat tasaisesti maustettuja.

3. Nosta lämpötilaa korkeaksi ja kaada kattilaan 330 ml kylmää vettä – veden tulee peittää riisi juuri ja juuri. Kuumenna kiehuvaksi ilman kantta mahdollisimman nopeasti. Heti kun vesi kiehuu, peitä kattila ja siirrä se liedellä pienimmälle lämmölle. Keitä 10 minuuttia, sitten sammuta liesi ja anna riisin hautua vielä 5 minuuttia (älä avaa kantta).

4. Poista kansi, sekoita riisinjyviä haarukalla (poista tarvittaessa kokonaiset mausteet) ja tarjoile.

Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos