Pidetään yhteyttä

Reseptit

Perinteinen suklaabrownie-ohje: tästä herkulliset jälkkärit

Perinteinen brownie-ohje: tästä herkulliset jälkkärit
Pixabay

Brownie on yksi suosituimmista leivonnaisista maailmassa. Sen alkuperästä on erilaisia tarinoita, mutta monet uskovat sen syntyneen Yhdysvalloissa 1800-luvun loppupuolella. Brownie sai nopeasti suosiotaan, ja siitä tuli suosittu herkku erityisesti Amerikassa.

Brownie on suklaakakku, joka on mehevää ja tiivistä. Se valmistetaan yleensä suklaasta, voista, sokerista, kananmunista ja jauhoista. Brownien koostumus vaihtelee pehmeästä ja fudgeisesta kakuksi, jossa on sulanut suklaan keskusta, rapeampiin ja kuivempiin versioihin.

Ainekset:

250g voita
300g tummaa suklaata (70% kaakaopitoisuus), paloiteltuna
400g sokeria
1/2 tl merisuolahiutaleita
5 kananmunaa
100g vehnäjauhoja
100g manteleita (jauhettuna)

Valmistusohjeet:

1. Kuumenna uuni 170°C asteeseen (kiertoilmauuni 150°C). Laita voi ja suklaa raskaaseen kattilaan ja sulata miedolla lämmöllä sekoittaen välillä, kunnes seos on sulanut, sileä ja tasainen.

2. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita sokeri ja suola suklaaseokseen vispilällä. Lisää munat yksi kerrallaan, vispaten jokaisen lisäyksen jälkeen. Jos seos näyttää siltä, että se erottuu, älä huoli – jatka munien lisäämistä ja vispaamista, ja seos sakeutuu. Sekoita jauhot ja mantelit. Kaada seos vuokaan.

3. Paista brownieita uunissa 40-45 minuuttia, kunnes pinta on rapea ja halkeillut, mutta pohja on vielä hieman löysä. Jos haluat kuivemman koostumuksen, paista vielä 10-15 minuuttia lisää. Anna brownieiden jäähtyä vuoassa ja laita ne jääkaappiin vähintään 4 tunniksi ennen leikkaamista. Jos et jäähdytä niitä, ne ovat liian pehmeitä leikattavaksi. Jos olet paistanut niitä 50-55 minuuttia, browniet ovat kiinteämpiä: anna niiden jäähtyä vuoassa 10 minuuttia, kumoa ja jäähdytä kokonaan jäähdytystelineellä ennen leikkaamista.

Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos