Pidetään yhteyttä

Reseptit

Miten valmistuu perus marenki? Tässä ohje!

Miten valmistuu perus marenki? Tässä ohje!
Pixabay

Marenki on kevyt ja herkullinen makeinen, joka koostuu pääasiassa sokerista ja munanvalkuaisista. Se on erittäin monipuolinen ja sitä voidaan käyttää monissa eri jälkiruoka- ja leivontaohjeissa. Marenkien valmistaminen voi aluksi vaikuttaa hieman haastavalta, mutta oikeilla ohjeilla ja hieman harjoittelua se on kuitenkin varsin helppoa.

Alla jaamme perusohjeet marenkien valmistamiseen, jotta voit oppia tekemään täydellisiä marenkeja joka kerta.

Ainekset:

3 kananmunanvalkuaista
175 g valkoista hienoa sokeria
1/2 tl vaniljauutetta

Valmistusohjeet:

1. Ennen kuin aloitat, varmista että kaikki tarvittavat ainekset ovat huoneenlämpöisiä. Tämä auttaa saavuttamaan parhaan mahdollisen tuloksen.

2. Kuumenna uuni 140°C:seen (kiertoilmauunissa 120°C). Vuoraa leivinpaperilla uunipelti.

2. Ota suuri, rasvaton kulho ja lisää siihen kananmunanvalkuaiset. Vatkaa valkuaiset pehmeiksi huipuiksi sähkövatkaimella tai yleiskoneella.

3. Jatka vatkaamista ja lisää sokeria vähitellen. Lisää sokeria noin ruokalusikallinen kerrallaan, kunnes seos on kiinteää ja kiiltävää marenkia. Vatkaa, kunnes sokeri on täysin liuennut ja seos on kiiltävää.

4. Lisää vaniljauute marenkiseokseen ja sekoita varovasti, kunnes se on tasaisesti sekoittunut.
Laita marenkiseos pursotuspussiin, jossa on tähtinokka tai käytä lusikkaa muotoillaksesi marenkeja haluamallasi tavalla.

5. Pursota marenkeja leivinpaperille tai leivinmatolle. Jätä riittävästi tilaa marenkien välille, jotta ne eivät tartu toisiinsa paistumisen aikana.

6. Paista marenkeja uunissa noin 1 – 1,5 tuntia, kunnes ne ovat kevyesti ruskistuneita ja kuivia. Jos haluat pehmeämmän keskustan, paista niitä hieman vähemmän aikaa. Jätä marengit kuivumaan paistamisen jälkeen.

Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos