Pidetään yhteyttä

Reseptit

Miten valmistaa pannacotta?

Miten valmistaa pannacotta?
Pixabay

Italialaiset jälkiruoat ovat tunnettuja herkullisista mauistaan ja houkuttelevasta ulkonäöstään. Yksi näistä klassisista jälkiruoista on pannacotta, joka tarkoittaa italiaksi ”keitettyä kermaa”. Pannacotta on pehmeä ja samettinen jälkiruoka, joka valmistetaan yleensä kermaan, sokeriin ja liivatteeseen.

Monet reseptit sisältävät myös vaniljaa, mutta tässä Marsala pannacotta -reseptissä käytetään marsalaa ja rommia, jotka antavat jälkiruoalle monimutkaisen maun.

Ainesosat:

200 g sokeria
4 kpl liivatelehtiä
600 g kuohukermaa
1 tl vaniljatangon siemeniä
2 rkl vaaleaa rommia
2 rkl kuivaa marsalaviiniä

Valmistusohje:

1. Laita metalliset annosvuoat, kuten ramekiinit tai dariole-muotit, tasaiselle lämmönkestävälle alustalle. Kaada pieni määrä sokeria pienelle kattilalle ja laita se matalimmalle lämmölle. Kääntele ja ravistele kattilaa ajoittain, kunnes sokeri sulaa ja muuttuu syvän meripihkanvärisiksi. Tässä vaiheessa ei saa sekoittaa karamellia. Karamelli on valmis, kun kaikki sokeri on nestemäistä ja syvän ruskeaa.
Kaada varovasti riittävästi karamellia jokaiseen vuokaan, jotta pohjat peittyvät tasaisesti.

2. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuutin ajan. Laita 300 g kermaa, jäljelle jäänyt sokeri ja vaniljatangon siemenet pieniin kattilaan ja kuumenna seos kiehumispisteeseen. Lämmitä vain puolet kermasta, jotta jäähtymis- ja hyytymisaika on lyhyempi eikä alkoholia haihdu niin paljon. Poista kattila liedeltä ja purista liivatelehdet ylimääräisestä vedestä. Liota ne kuumaan kermaan ja sekoita voimakkaasti lusikalla tai vielä paremmin vispilällä.

3. Kaada jäljelle jäänyt 300 g kylmää kermaa hitaasti kuumaan kerma-seokseen samalla sekoittaen. Lisää aina kylmä kerma kuumaan seokseen, älä koskaan toisin päin. Tämä estää liivatteen ennenaikaisen hyytymisen ja kumimaisten paakkujen muodostumisen kermaseokseen.

4. Lisää lopuksi rommi ja marsalaviini ja sekoita hyvin. Jaa seos tasaisesti vuokiin, jättäen noin 1 cm tilaa reunoista. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia tai mieluiten yön yli.

5. Kun pannacotta on hyytynyt, kumoa jokainen annosvuoan varovasti pienelle lautaselle. Paras tapa tehdä tämä on täyttää kulho, johon mahtuu yksi annosvuoka, kiehuvalla vedellä. Kasta jokainen vuoka kuumaan veteen 2-3 sekunnin ajan ja käännä se sitten tarjoilulautaselle. Ravista vuokaa ja lautasta sivusuunnassa ja kopauta niitä taitetulla keittiöpyyhkeellä, kunnes pannacotta irtoaa.

Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos