Pidetään yhteyttä

Reseptit

Maittava jälkkäri: suklaamousse

Maittava jälkkäri: suklaamousse
Pixabay

Suklaamousse on upea tapa päättää herkullinen illallinen. Se on täyteläinen, kevyt kuin ilma ja sulaa suussa. Suklaamousse on klassinen jälkiruoka, joka valmistuu helposti vain kolmesta raaka-aineesta. Tämä artikkeli tarjoaa sinulle ohjeet James Martinin suklaamousseen valmistukseen sekä vinkkejä ja vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Ainekset:

200 g tummaa suklaata pilkottuna paloiksi
3 suurta kananmunaa, joista keltuaiset ja valkuaiset eroteltuina
50 g sokeria
halutessasi kevyesti vaahdotettua kermaa tarjoiluun

Valmistusohje:

1. Laita suklaa ja 120 ml vettä isoon kuumuutta kestävään kulhoon, joka asetetaan kattilan päälle. Varmista, ettei kulhon pohja kosketa vettä. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä ja sekoita kunnes suklaa sulaa täysin.
2. Ota kulho pois liedeltä ja anna seoksen jäähtyä hieman. Sekoita sitten suklaaseen keltuaiset puulusikalla kunnes ne sekoittuvat hyvin.
3. Vatkaa valkuaiset ja sokeri isossa kulhossa, kunnes seokseen muodostuu kovia huippuja. Kääntele varovasti valkuaisvaahto suklaaseoksen joukkoon.
4. Annostele suklaamousse yksittäisiin tarjoiluastioihin ja laita jääkaappiin vähintään 2 tunniksi tai yön yli. Tarjoile halutessasi kevyesti vaahdotetun kerman kera.

Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos