Pidetään yhteyttä

Reseptit

Kotitekoinen marmeladi tällä ohjeella: valmista herkullinen levite kotona!

Kotitekoinen marmeladi tällä ohjeella: valmista herkullinen levite kotona!
Pixabay

Kotitekoisen marmeladin valmistaminen voi olla todellinen ilo. Levitä sitä aamupalaleivällesi tai käytä sitä kinkun päällä, leivonnaisen maustamiseen tai höyrytetyn vanukkaan valmistukseen.

Alla olemme jakaneet ohjeen marmeladin valmistamiseen:

Ainekset:

900g appelsiineja
2 sitruunaa
1,5kg sokeria

Valmistusohjeet:

1. Laita 3 tai 4 pieniä lautasia pakastimeen.

2. Halkaise appelsiinit ja sitruunat. Purista mehu ja kaada se säilytysastiaan varmistaen, että varaat siemenet ja tyhjät appelsiinipuolikkaat.

3. Laita kaikki siemenet neliönmuotoiseen musliinipalaan. Sido narulla ja jätä naru tarpeeksi pitkäksi, jotta sen voi sitoa astian kahvaan – tämä helpottaa sen poistamista myöhemmin.

4. Leikkaa terävällä veitsellä tyhjät appelsiinipuolikkaat kahteen osaan, sitten viipaloi ne niin ohuiksi tai paksuiksi kuin haluat niiden olevan valmiissa marmeladissa. Lisää pannuun mehun kanssa ja kaada 2,8 litraa vettä. Lisää musliinipussi ja sido kahvaan.

5. Kiehauta, laske sitten lämpö ja hauduta varovasti noin 2 tuntia, kunnes kuori on hyvin pehmeää ja läpinäkyvää. Lisää sokeri, sekoita hyvin puuhaarukalla ja kiehauta hitaasti. Kun sokeri on liuennut, keitä nopeasti, kunnes hyytymispiste on saavutettu – noin 10-20 minuuttia – tai jos sinulla on sokerilämpömittari, kun lämpötila saavuttaa 105°C.

6. Testaa ottamalla yksi lautasista pakastimesta, lusikoi hieman marmeladia siihen ja jäähdytä pakastimessa 1 minuutin ajan. Sitten vedä sormellasi kylmän marmeladin läpi – jos se on paksuuntunut ja alkaa rypistyä, se on valmista. Jos ei, keitä noin 3 minuuttia lisää ja testaa uudelleen. Saatat joutua testaamaan tätä muutaman kerran, kunnes oikea koostumus saavutetaan.

7. Anna seistä ja jäähtyä hieman noin 20 minuutin ajan. Käytä hillosuppiloa kaataaksesi marmeladin steriloituihin 6 x 450g hillopurkkeihin. Peitä vahalevyllä ja sitten kannella.

Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos