Pidetään yhteyttä

Pikalaina tilille nopeasti (2 min.) – löydä edullisin täältä

Uutisankka pikalainaPikalaina on tarkoitettu nopeaan rahantarpeeseen, olipa kyseessä kodinkoneen hajoaminen tai äkkilähtö ulkomaille. Lainarahat maksetaan pääsääntöisesti parissa tunnissa, mutta joskus rahat voi saada muutamassa minuutissa – se on pikalainan idea.

Kaikki täysi-ikäiset voivat hakea pikalainaa, kunhan luottotiedot ovat kunnossa. Lainarahat voi käyttää mihin tahansa lailliseen tarkoitukseen – eli se on vain ja ainoastaan sinun asiasi, mihin pikalainan haluat käyttää.

Paljonko pikalainojen korot ovat? Mitä hyvä ja huonoja puolia pikalainoissa on? Esimerkiksi näihin kysymyksiin annamme pian vastauksia.

Alta voit katsoa tahot, joista voit hakea pikalainaa nopeasti vuonna 2024.

Lainamäärä
1000 - 60 000 €
Laina-aika
12 - 180 kk
Korko
3,8 - 9,9 %
Vastausaika
15 min
Pitkä maksuaika pikalainoissa
Edulliset korot
Voit kilpailuttaa useita rahoituslaitoksia kerralla

Esimerkki: Kun pikalainan lainasumma on 14 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 8 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 189 €, takaisinmaksettava summa 18 142 € sekä todellinen vuosikorko on 6,94 %.

Lainamäärä
100 - 60 000 €
Laina-aika
12 - 180 kk
Korko
4,19 - 20%
Vastausaika
15 min
Saat luottopäätöksen heti
Kilpailuta yli 30 pikalainan tarjoajaa
Ilmainen hakemus, joka ei sido ottamaan lainaa

Lisätietoja: Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko pikalainalle on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% – 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150€. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä.

Lainamäärä
500 – 70 000 €
Laina-aika
1 – 300 kk
Korko
4.2 – 20 %
Vastausaika
Alle 24 h
Pikalainaa ilman vakuuksia
Saat lainapäätöksen heti
Ilmainen hakemus, joka ei sido ottamaan pikalainaa

Esimerkki pikalainan kustannuksista: Nimelliskorko 7,75%, Todellinen vuosikorko (APR) 8,03%, Tilinhoitomaksut 0€. Aloitus- ja kuukausikulut 0€, Korkokulut 5 174€, Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä 20 174€. Tarjottava laina-aika voi olla 1 – 15 vuoden välillä, tarjottava summa 500 – 70 000 € välillä ja nimelliskorko 4,5% – 20%.

Lainamäärä
100 - 60 000 €
Laina-aika
12 - 240 kk
Korko
4,2 - 20 %
Vastausaika
Heti
Monta pikalainatarjousta yhdellä hakemuksella
Ilmainen hakemus
Nopea päätös - samana päivänä!
Ilman vakuuksia tai takaajia

Lisätietoja Omalainan pikalainasta: Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% – 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150€. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100€ – 60000€.

Mitä pikalaina tarkoittaa?

Pikalaina on vakuudeton laina, joka on tarkoitettu yllättäviin menoihin sekä arjen hankintoihin. Pikalainan idea on, että lainarahat saa alle 24 tunnissa – joskus rahat saa omalle pankkitilille muutamassa minuutissa.

Lainasummat ovat usein pienehköjä, noin 50–2 500 euroa. Maksuaika on kuukaudesta aina pariin vuoteen saakka.

Nykyään lainanmyöntämisen prosessi on kuitenkin nopea, vaikka lainasummat kohoaisivat jopa yli 50 000 euroon. Vaikka pikalaina mielletään pieneksi lainaksi, voit saada suurenkin lainan alle 24 tunnissa. Tavallaan sekin on silloin pikalaina.

Pikalainassa on olennaista, että liitteitä ei tarvitse toimittaa. Pienissä lainoissa se on mahdollista, mikä tarkoittaa lainahakemuksen automatisoitua käsittelyä.

Pikalaina lyhyesti

Miksi pikalainat ovat niin suosittuja?

Pikalainat ovat kovassa huudossa, koska nykyinen taloustilanne on koko maailmassa poikkeuksellisen huono. Samaan aikaan vakuudettomissa lainoissa korot laskevat, eli arjen hankinnat rahoitetaan usein pikalainalla – tai esimerkiksi kulutusluotolla.

Voit käyttää pikalainan äkilliseen rahanmenoon, kuten auton remonttiin. On myös yleistä, että pikalainalla rahoitetaan ihan yleistä elämistä ja kulutusta.

Suosion avainasemassa on vähintäänkin kohtuulliset korot. Luottokorko ei voi enää olla kohtuuton, johtuen Suomen nykyisestä lainsäädännöstä. Alla on vielä muutamia yleisiä pikalainan käyttötarkoituksia, vaikka rahat voi tosiaan käyttää mihin itse haluaa.

Pikalainan yleisiä käyttötarkoituksia:

 • Uusi kodinkone rikkoutuneen tilalle (500–2 500 €).
 • Nopea lomamatka (1 000 €).
 • Autoremontti (100–2 500 €).
 • Yleinen kulutus (50–5 000 €).

Kuka voi hakea pikalainaa?

Pikalainaa voi hakea periaatteessa kaikki vähintään 18-vuotiaat, joiden luottotiedoissa ei ole merkintöjä. On kuitenkin varsin yleistä, että pankit ja luottolaitokset vaativat vähintään 20 vuoden ikää – ainakin suurissa lainasummissa.

Lainanhakijalla tulee myös olla säännölliset ansio- tai eläketulot. Hakijan vakituinen osoite tulee myös olla Suomessa.

Näiden lisäksi hakijan tulee täyttää luotonmyöntäjän asettamat “vähimmäiskriteerit”, joissa on merkittävästi eroja eri toimijoiden välillä. Joissakin tapauksissa vaaditaan esimerkiksi yli 15 000 euron bruttotulot vuodessa, ja toisinaan 7 200 euron tulot riittävät.

Pikalainaa voi hakea, kun nämä kriteerit täyttyvät:

1 Vähintään 18 vuoden ikä

Hakijan tulee olla vähintään 18 vuoden ikäinne, mutta joskus vaatimus on 20–24 vuotta.

2 Vakituiset tulot

Hakijalla tulee olla vakituiset ansiotulot tai eläketulot. Tulot oltava vähintään 7 200 euroa vuodessa.

3 Ei maksuhäiriömerkintöjä

Hakijalla ei saa olla julkisia maksuhäiriömerkintöjä tai REF-merkintöjä.

4 Luotonmyöntämisen vähimmäiskriteerit

Hakijan tulee täyttää luotonmyöntämisen vähimmäiskriteerit. Nämä voivat vaihdella lainapalveluiden välillä, esiemrkiksi minimivaatimus bruttotuloista vuodessa.

Pikalainat: hyvät ja huonot puolet

Pikalainan paras puoli on, että se voi tarjota nopeasti helpotusta yllättävään rahantarpeeseen. Pienet lainat maksetaan pääsääntöisesti parissa tunnissa, ja suuremmat lainat alle vuorokaudessa. Omaan taloustilanteeseen voi saada apua myös muualta, mutta äkilliseen rahantarpeeseen pikalaina on nopein vaihtoehto.

Nykyään pikalainojen korot ovat myös inhimillisellä tasolla. Nimelliskorko saa olla enintään 20 %, eli takavuosien “pikavipistä” ei voida enää puhua. Toki pienissä lainoissa vain parin kuukauden maksuajalla todellinen vuosikorko voi olla suuri.

On myös hyvä asia, että lähes kaikilla rahoituslaitoksilla on tarjonnassa pikalainoja. Myös moni kotimainen pankki tarjoaa vastaavanlaisen tuotteen.

Hyvät puolet:

 • Pikalainan hakeminen on helppoa ja nopeaa.
 • Lainarahat voi saada tilille 1–2 tunnissa, joskus vain parissa minuutissa.
 • Nimelliskorko saa olla nykyään maksimissaan 20 %.
 • Useat pankit ja rahoituslaitokset myöntävät pikalainoja.

Huonot puolet:

 • Todellinen vuosikorko voi edelleenkin olla suuri (yli 50 %).
 • Pikalainat ovat euromääräisesti kohtalaisen pieniä.

Pikalainojen korot – nimelliskorko saa olla maksimissaan 20 %

Vakuudettomissa lainoissa korkokatto on 20 %, eli tämä raja koskee myös pikalainoja.

Rajoitus koskee kuitenkin nimelliskorkoa, jossa ei olla huomioitu kuluja. Kulujen johdosta todellinen vuosikorko voi helposti nousta yli 50 %, jos laina-aika on lyhyt ja lainasumma on pieni. Keskimäärin todellinen vuosikorko on kuitenkin 25 %:n tietämillä.

Moni varmasti muistaa, kun takavuosina pikavipit aiheuttivat pahoja talousongelmia tuhansille suomalaisille. Tämä johtui siitä, että korot olivat satoja prosentteja.

Nykyään ei voida enää puhua pikavipistä sen alkuperäisessä merkityksessä. Pikalaina on pienehkö kulutusluotto, jossa on lyhyt maksuaika – mutta korot eivät nouse euromääräisesti kohtuuttoman suuriksi. Mitä suurempi lainasumma on, sitä pienempi korko yleensä on.

Pikalainan korot

Pikalainaa joustavasti pienellä kuukausierällä

Tyypillisesti pikalainoissa on 1–24 kuukauden maksuaika. Toki yli 2 500 euron lainoissa voi olla pidempikin laina-aika, jopa 4–5 vuotta.

Mitä nopeammin maksat lainan pois, sitä vähemmän maksat euromääräisesti korkoa. On kuitenkin hyvä huomioida, että pidemmällä maksuajalla todellinen vuosikorko pienenee – eli suurimmillaan korko on, kun laina-aika on lyhyt.

Esimerkki 1

Otat 500 € lainan 12 kuukauden maksuajalla, ja luottokorko on 20 %. Tilinhoitomaksu on 5 € /kk ja avauspalkkio on 49 €.

 • Todellinen vuosikorko on tässä tapauksessa 73,14 %
 • Kuukausierä 55,40 € /kk.
Esimerkki 2

Otat 500 € lainan 6 kuukauden maksuajalla, ja luottokorko on 20 %. Tilinhoitomaksu on 5 € /kk ja avauspalkkio on 49 €.

 • Todellinen vuosikorko on tässä tapauksessa 99,42 %
 • Kuukausierä 101,43 € /kk.

Pikalainan hakeminen: näillä vinkeillä saat lainarahat tilille 1–2 tunnissa!

Pikalainan hakeminen onnistuu kätevästi netissä, tietokoneella tai mobiililaitteella. Saat lainapäätöksen viimeistään muutamassa minuutissa. Pienet lainat voidaan maksaa ulos lähes reaaliajassa, koska liitteitä ei tarvitse toimittaa.

Kannattaa muistaa, että lainapäätökset tulevat robotiikan kautta. Jos saat hylätyn päätöksen, voit aina pyytää hakemuksen manuaalista käsittelyä.

Näin haet pikalainaa vuonna 2024:

1 Valitse mieluisa lainapalvelu

Meidän kauttamme löydät kymmeniä pankkeja, luottolaitoksia sekä lainanvälittäjiä. Lähes jokainen toimija tarjoaa pikalainoja, koska ne ovat niin suosittuja. Vakuudetonta lainaa voi hakea 50–70 000 euron väliltä.

2 Täytä hakemus

Kun olet valinnut mieluisan lainapalvelun, täytä hakemus. Yleensä hakemuksen täyttämiseen menee 3–5 minuuttia. Hakemuksessa kysytään muun muassa tulotiedot sekä lainan käyttötarkoitus. Luottotiedot tarkistetaan automaattisesti pankin toimesta.

3 Vahvista hakemus

Lainahakemus tulee aina vahvistaa pankkitunnuksilla, joka toimii samalla sähköisenä allekirjoituksena.

4 Odota lainapäätöstä

Pienet lainasummat käsitellään muutamassa sekunnissa, täysin automatisoidusti. Suuremmissa lainoissa voi kestää kauemmin, mikäli luottolaitos pyytää lähettämään liitteitä.

5 Rahat maksetaan tilillesi

Pikalainat maksetaan yleensä 1–2 tunnissa, arkena sekä viikonloppuna. SEPA-maksuja välitetään kaikkiin pankkeihin vuorokauden jokaisena hetkenä, pois lukien muutama tunti aamuyöstä.

Yhteenveto

Pikalaina sekoitetaan usein entisajan pikavippiin, joka oli suosittu rahoitusmuoto etenkin nuorten aikuisten keskuudessa 2000-luvun alussa. Ne tarkoittavat periaatteessa samaa asiaa, eli pientä vakuudetonta lainaa – yleensä lainasumma on alle 2 500 euroa. Laina-aika on vain joitakin kuukausia, maksimissaan pari vuotta.

Ero on kuitenkin siinä, että pikalainassa on inhimillinen korko. Lainan nimelliskorko saa olla maksimissaan 20 %, eikä yhtään enempää. Aikaisemmin tunnetut pikavipit ovat jääneet lopullisesti historiaan.

Pikalaina maksetaan ulos nopeasti parissa tunnissa. Lainan on myös nopeaa, eikä litteitä tarvitse toimittaa pienissä lainoissa. Pikalainan voi käyttää esimerkiksi auton remonttiin, lomamatkaan tai arjen yleiseen kulutukseen.

Tämän artikkelin alusta löydät suosituimmat pankit ja lainanvälittäjät, joiden kautta voi hakea pikalainaa vuorokauden jokaisena hetkenä!

Usein kysyttyjä kysymyksiä