Pidetään yhteyttä

Pikalaina tilille nopeasti (2 min.) – löydä edullisin täältä

Uutisankka pikalainaPikalaina on tarkoitettu nopeaan rahantarpeeseen, olipa kyseessä kodinkoneen hajoaminen tai äkkilähtö ulkomaille. Lainarahat maksetaan pääsääntöisesti parissa tunnissa, mutta joskus rahat voi saada muutamassa minuutissa – se on pikalainan idea.

Kaikki täysi-ikäiset voivat hakea pikalainaa, kunhan luottotiedot ovat kunnossa. Lainarahat voi käyttää mihin tahansa lailliseen tarkoitukseen – eli se on vain ja ainoastaan sinun asiasi, mihin pikalainan haluat käyttää.

Paljonko pikalainojen korot ovat? Mitä hyvä ja huonoja puolia pikalainoissa on? Esimerkiksi näihin kysymyksiin annamme pian vastauksia.

Alta voit katsoa tahot, joista voit hakea pikalainaa nopeasti vuonna 2024.

Lainamäärä
1000 - 60 000 €
Laina-aika
12 - 180 kk
Korko
3,8 - 9,9 %
Vastausaika
15 min
Pitkä maksuaika pikalainoissa
Edulliset korot
Voit kilpailuttaa useita rahoituslaitoksia kerralla

Esimerkki: Kun pikalainan lainasumma on 14 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 8 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 189 €, takaisinmaksettava summa 18 142 € sekä todellinen vuosikorko on 6,94 %.

Lainamäärä
100 - 60 000 €
Laina-aika
12 - 180 kk
Korko
4,19 - 20%
Vastausaika
15 min
Saat luottopäätöksen heti
Kilpailuta yli 30 pikalainan tarjoajaa
Ilmainen hakemus, joka ei sido ottamaan lainaa

Lisätietoja: Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko pikalainalle on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% – 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150€. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä.

Lainamäärä
500 – 70 000 €
Laina-aika
1 – 300 kk
Korko
4.2 – 20 %
Vastausaika
Alle 24 h
Pikalainaa ilman vakuuksia
Saat lainapäätöksen heti
Ilmainen hakemus, joka ei sido ottamaan pikalainaa

Esimerkki pikalainan kustannuksista: Nimelliskorko 7,75%, Todellinen vuosikorko (APR) 8,03%, Tilinhoitomaksut 0€. Aloitus- ja kuukausikulut 0€, Korkokulut 5 174€, Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä 20 174€. Tarjottava laina-aika voi olla 1 – 15 vuoden välillä, tarjottava summa 500 – 70 000 € välillä ja nimelliskorko 4,5% – 20%.

Lainamäärä
100 - 60 000 €
Laina-aika
12 - 240 kk
Korko
4,2 - 20 %
Vastausaika
Heti
Monta pikalainatarjousta yhdellä hakemuksella
Ilmainen hakemus
Nopea päätös - samana päivänä!
Ilman vakuuksia tai takaajia

Lisätietoja Omalainan pikalainasta: Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% – 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150€. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100€ – 60000€.

Mitä pikalaina tarkoittaa?

Pikalaina on vakuudeton laina, joka on tarkoitettu yllättäviin menoihin sekä arjen hankintoihin. Pikalainan idea on, että lainarahat saa alle 24 tunnissa – joskus rahat saa omalle pankkitilille muutamassa minuutissa.

Lainasummat ovat usein pienehköjä, noin 50–2 500 euroa. Maksuaika on kuukaudesta aina pariin vuoteen saakka.

Nykyään lainanmyöntämisen prosessi on kuitenkin nopea, vaikka lainasummat kohoaisivat jopa yli 50 000 euroon. Vaikka pikalaina mielletään pieneksi lainaksi, voit saada suurenkin lainan alle 24 tunnissa. Tavallaan sekin on silloin pikalaina.

Pikalainassa on olennaista, että liitteitä ei tarvitse toimittaa. Pienissä lainoissa se on mahdollista, mikä tarkoittaa lainahakemuksen automatisoitua käsittelyä.

Pikalaina lyhyesti

Pikalaina helposti tilille ilman vakuuksia

Pikalaina ei vaadi hakijalta reaalivakuuksia. Reaalivakuuksilla tarkoitetaan siis asuntoa tai asunto-osaketta. Edes henkilötakausta ei vaadita pikalainoissa!

Se toisaalta tarkoittaa isompaa korkoa ja pienempää lainasummaa. Vakuudellinen laina voi olla periaatteessa useita miljoonia euroja lähes 0-korolla. Pikavipit ovat muutaman tonnin lainoja keskimäärin 10–15 % korolla.

Pikalainan saaminen ja hakeminen on kuitenkin helppoa: täytä lainahakemus netissä ja odota lainapäätöstä. Lainarahat saa nopeasti parissa tunnissa.

Miksi pikalainat ovat niin suosittuja?

Pikalainat ovat kovassa huudossa, koska nykyinen taloustilanne on koko maailmassa poikkeuksellisen huono. Samaan aikaan vakuudettomissa lainoissa korot laskevat, eli arjen hankinnat rahoitetaan usein pikalainalla – tai esimerkiksi kulutusluotolla.

Voit käyttää pikalainan äkilliseen rahanmenoon, kuten auton remonttiin. On myös yleistä, että pikalainalla rahoitetaan ihan yleistä elämistä ja kulutusta.

Suosion avainasemassa on vähintäänkin kohtuulliset korot. Luottokorko ei voi enää olla kohtuuton, johtuen Suomen nykyisestä lainsäädännöstä. Alla on vielä muutamia yleisiä pikalainan käyttötarkoituksia, vaikka rahat voi tosiaan käyttää mihin itse haluaa.

Miksi niin monella on pikalaina?

Pikalainan ottaminen on todella helppoa ja turvallista nykyään. On sanomattakin selvää, että arjen hankinnat on miellyttävämpi ostaa pienellä lainalla kuin säästöillä.

Suomessa kulutusluottoja on yhteensä 25,7 miljardin euron edestä. Tuosta määrästä noin 14 % on ulkomaisista digipankeista. Kuten tuosta viimeistään voi huomata, pikalainat ja erilaiset kuluttajaluotot ovat arkipäivää suomalaisten keskuudessa.

Etenkin 2020-luvulla ollaan eletty poikkeuksellisia aikoja. Ensin oli pandemia ja sen jälkeen tuli inflaatio = ihmiset tarvitsevat rahaa.

Pikalainan yleisiä käyttötarkoituksia:

1 Uusi kodinkone rikkoutuneen tilalle (500–2 500 €).
2 Nopea lomamatka (1 000 €).
3 Autoremontti (100–2 500 €).
4 Yleinen kulutus (50–5 000 €).

Kuka voi hakea pikalainaa?

Pikalainaa voi hakea periaatteessa kaikki vähintään 18-vuotiaat, joiden luottotiedoissa ei ole merkintöjä. On kuitenkin varsin yleistä, että pankit ja luottolaitokset vaativat vähintään 20 vuoden ikää – ainakin suurissa lainasummissa.

Lainanhakijalla tulee myös olla säännölliset ansio- tai eläketulot. Hakijan vakituinen osoite tulee myös olla Suomessa.

Näiden lisäksi hakijan tulee täyttää luotonmyöntäjän asettamat “vähimmäiskriteerit”, joissa on merkittävästi eroja eri toimijoiden välillä. Joissakin tapauksissa vaaditaan esimerkiksi yli 15 000 euron bruttotulot vuodessa, ja toisinaan 7 200 euron tulot riittävät.

Pikalainaa voi hakea, kun nämä kriteerit täyttyvät:

Check Vähintään 18 vuoden ikä

Hakijan tulee olla vähintään 18 vuoden ikäinne, mutta joskus vaatimus on 20–24 vuotta.

Check Vakituiset tulot

Hakijalla tulee olla vakituiset ansiotulot tai eläketulot. Tulot oltava vähintään 7 200 euroa vuodessa.

Check Ei maksuhäiriömerkintöjä

Hakijalla ei saa olla julkisia maksuhäiriömerkintöjä tai REF-merkintöjä.

Check Luotonmyöntämisen vähimmäiskriteerit

Hakijan tulee täyttää luotonmyöntämisen vähimmäiskriteerit. Nämä voivat vaihdella lainapalveluiden välillä, esiemrkiksi minimivaatimus bruttotuloista vuodessa.

Valitse sinulle edullisin pikalaina:

Pikalainaa voi hakea aina muutamasta kympistä pariin tonniin. Jokaiselle löytyy varmasti sopivansuuruinen pikalaina kohtuullisella korolla. Nykyään pikalainan korko saa olla enintään 15 % + viiketokorko!

Yleisimmät pikalainat:

1 Pikalaina 300€

Pikalaina 300€ asti on yleinen tapa kuitata maksamattomat laskut, hankkia tietokone tai ostaa vaikkapa merkkivaate. Kyseessä on samankaltainen luotto kuin osamaksu. Näin pienen pikalainan saa melko varmasti, kunhan luottotiedot ovat kunnossa ja hakijalla on säännölliset kuukausitulot.

2 Pikalaina 500€

Noin 500€ pikalaina on kätevä tapa hankkia uusia tietokone, televisio tai lähteä pienelle lomareissulle. Lainaa voidaan verrata isompaan osamaksuun tai pieneen luottokorttivelkaan, eikä 500 € lainan saaminen ole kovinkaan haasteellista.

3 Pikalaina 1000€

Kun kyseessä on 1000€ pikalaina, ei lainaa saa ihan kuka vain. Lainarahalla voi lähteä lomamatkalla tai sillä voi hankkia jopa edullisen ajoneuvon. Noin 1000€ laina maksetaan yleensä 1–2 vuodessa takaisin, kuitenkin itselle sopivalla kuukausierällä.

4 Pikalaina 2000€

Suurimmillaan pikalaina on 2000€. Moni kulutusluotto on myös samassa suuruusluokassa, joten vaihtoehtoja lainanhakemiselle on paljon. Voit hakea 2000€ lainaa siis pikalainana, pikavippinä, kulutusluottona, vertaislainana tai esimerkiksi pankkilainana.

Kuinka paljon voit lainata?

Pikalainat ovat yleensä 300–2 000 euroa. Koko homman ideana on nopea hakemus ja rahat nopeasti hakijan pankkitilille.

Mitä suurempi laina on, sitä hankalampi sitä on saada. Yhteisvastuullisen kanssa voi tosin saada suuriakin lainoja. Toinen vaihtoehto on hakija poikkeuksellisen suurilla tuloilla (esim. yrittäjä tai erikoislääkäri).

Netistä voi kuitenkin hakea paljon suurempiakin vakuudettomia lainoja. Jos lainantarve on suurempi, onnistuu esimerkiksi seuraavat:

1 10 000 € lainaa

Perushyvillä tuloilla saa melko helposti 10 000 euron lainan, kunhan muuta velkaa ei ole liikaa. Lainarahalla voi remontoida kotia, ostaa auton, mennä pitkälle lomamatkalle tai uusia kaikki kodinkoneet.

2 20 000 € lainaa

Keskimääräinen kuluttajaluotto on noin 20 000 euroa. Viime vuosina summa on jopa hieman noussut tuotsta. Yleisin käyttötarkoitus on yhdistellä pienempiä lainoja tai ajoneuvon (esim. vene tai auto) ostaminen.

3 Yli 50 000 € lainaa

Kaikkein suurimmat lainat ovat jopa 70 000 euroa. Mitään vakuuksia ei siltikään tarvita. Lainanhakija voi ostaa vaikka vapaa-ajan asunnon tai jotain muuta vastaavaa.

Pikalaina helposti ja järkevästi kilpailuttamalla

Halvin pikalaina löytyy kilpailuttamalla pankit ja rahoituslaitokset. Yhdellä hakemuksella voi saada useita lainatarjouksia muutamassa minuutissa.

Mikäli lainatarjousten korot eivät miellytä, voi kaikki tarjoukset hylätä. Vain yhden tarjouksen voi puolestaan hyväksyä, eli useita pikalainoja ei voi samalla kertaa ottaa.

Lainan kilpailuttaminen ei maksa mitään, se ei sido mihinkään ja se on helppoa. Hakemus täytetään netissä ja aikaa menee vain pari minuuttia. Lainojen kilpailuttaminen on myös melko yleinen tapa selvittää oma “luottoluokitus”.

Pikalainan kilpailuttaminen tapahtuu näin:

1 Hae pikalainaa jonkun lainanvälittäjän kautta (esim. Rahalaitos).
2 Saat jopa yli 20 lainatarjousta.
3 Tutustu tarjouksiin ja valitse mieluisa.
4 Hoida lainaprosessi loppuun pankin kanssa.
5 Lainarahat maksetaan parhaimmillaan muutamassa tunnissa.

Pikalainojen vertailu kannattaa

Pikalainoja kannattaa vertailla lainanvälittäjän kautta. Koroissa on paljon eroja, kuin myös pankin perimissä kuluissa. Mitä suurempi laina on, sitä tärkeämpää on vertailla lainoja ja valita laina halvimmalla korolla.

Vertailu kahdesta pikalainasta:

Pikalaina 1Pikalaina 2
Lainasumma2 000 €2 000 €
Laina-aika2 vuotta2 vuotta
Korko (luottokorko + viitekorko)19 %12 %
Tilinhoitomaksu12,50 €8 €
Avausmaksu49 €0 €
Kuukausierä100,82 €/kk94,15 €/kk
Tod.vuosikorko36,42 %22,38 %
Luoton kustannus2 720,11 €2 451,53 €

*Kuten taulukosta näkee, todellinen vuosikorko muuttuu paljon, vaikka lainaehdoissa ei olisi silmämääräisesti merkittäviä eroja. Pikalainoissa todellinen vuosikustannus ei kuitenkaan muutu merkittävästi, koska lainasumma on pieni ja laina-aika on lyhyt.

Muut vaihtoehdot lainamarkkinoilla

Eikä pikalaina tunnu syystä tai toisesta hyvältä vaihtoehdolta? Uutisankan kautta löydät tietoa myös näistä lainoista:

 • Pikavippi
 • Yhdistelylaina
 • Kulutusluotto
 • Autolaina
 • Luottokortti
 • Opintolaina
 • Asuntolaina
 • Vertaislaina
 • Yrityslaina
 • Koroton ja kuluton laina
 • Laina luottotiedottomalle
 • Pankkilaina
 • Joustoluotto
Muut lainavaihtoehdot pikalainan lisäksi

Pikalaina vai pikavippi?

Pikalaina ja pikavippi ovat nykymaailmassa yksi ja sama asia. Molemmat ovat vakuudettomia kulutusluottoja maksimissaan 15 % nimelliskorolla. Lainasummat ovat kutakuinkin samat – muutamista satasista aina 2 000 euroon.

Lainan hakeminen on nopeaa ja turvallista. Pikavippejä ja pikalainoja myöntää samat pankit ja rahoituslaitokset. Lainaa voi myös hakea lainanvälittäjän kautta.

Pikalaina vai pankkilaina?

Pikalainan saa nopeammin kuin pankkilainan. Pikalaina voidaan maksaa parissa tunnissa, mutta pankkilainan saamisessa voi kestää päiviä tai jopa viikkoja.

Pikalainan edut pankkilainaan verrattuna:

 • Pikalainan voi saada nopeasti.
 • Kevyt ja helppo lainanhakuprosessi.
 • Kätevä tapa rahoittaa arjen yllättävät kuluerät.

Pankkilainan parhaat puolet:

 • Vakuuksien kanssa korko voi olla lähellä 0 %.
 • Lainasummat voivat olla valtavia (jopa miljoonia euroja).
 • Lainaa turvallisesti omasta kotipankista.

Miten pikalainat eroavat muista netin lainoista?

Pikalaina on nimensä mukaisesti nopea. Se onnistuu lainasumman ollessa pieni, mikä myös kuvastaa pikalainan perusominaisuutta.

Jos rinnalle laitetaan kulutusluotot, niin niiden summat voivat olla paljon suurempia. Suurin mahdollinen kulutusluotto on netistä 70 000 euroa (ilman vakuuksia). Suuremmissa lainoissa on yleensä alhaisemmat korot.

Joustoluotto ja luottokortti tarjoavat lainaa joustavasti. Pikalaina on kertalaina, joka maksetaan kerralla asiakkaan pankkitilille. Yhteistä kaikille netin lainoille on kuitenki se, että lainaa voi saada ilman reaalivakuuksia.

Pikalainat: hyvät ja huonot puolet

Pikalainan paras puoli on, että se voi tarjota nopeasti helpotusta yllättävään rahantarpeeseen. Pienet lainat maksetaan pääsääntöisesti parissa tunnissa, ja suuremmat lainat alle vuorokaudessa. Omaan taloustilanteeseen voi saada apua myös muualta, mutta äkilliseen rahantarpeeseen pikalaina on nopein vaihtoehto.

Nykyään pikalainojen korot ovat myös inhimillisellä tasolla. Nimelliskorko saa olla enintään 20 %, eli takavuosien “pikavipistä” ei voida enää puhua. Toki pienissä lainoissa vain parin kuukauden maksuajalla todellinen vuosikorko voi olla suuri.

On myös hyvä asia, että lähes kaikilla rahoituslaitoksilla on tarjonnassa pikalainoja. Myös moni kotimainen pankki tarjoaa vastaavanlaisen tuotteen.

Hyvät puolet
 • Pikalainan hakeminen on helppoa ja nopeaa.
 • Lainarahat voi saada tilille 1–2 tunnissa, joskus vain parissa minuutissa.
 • Nimelliskorko saa olla nykyään maksimissaan 20 %.
 • Useat pankit ja rahoituslaitokset myöntävät pikalainoja.
Huonot puolet
 • Todellinen vuosikorko voi edelleenkin olla suuri (yli 50 %).
 • Pikalainat ovat euromääräisesti kohtalaisen pieniä.

Mitä tulee ottaa huomioon, kun otat lainaa?

Lainoissa tulee huomioida kokonaiskuva, jotta tiedät, kuinka kalliiksi lainaaminen tulee oikeasti. Tulee myös tiedostaa oma maksukyky lainan maksamista varten.

Kun saat lainatarjouksen, lue se kannesta kanteen. Vaikka sivuja on useita kymmeniä, niin ehdot tulee vain lukea. Yleensä lainan kokonaiskustannus ja todellinen vuosikorko on ilmoitettuna ensimmäisillä ja/tai viimeisillä sivuilla.

Tärkeät seikat lainoissa:

1 Korot

Ainoista peritään pankin ottama marginaali (max. 15 %) sekä viitekorko (euribor). Pikalainassa näiden summa saa olla enintään 20 %.

2 Muut kustannukset

Lainoista saadaan periä 150 €/vuosi muita kuluja. Muut kulut sisältävät tilinhoitopalkkion sekä lainan avausmaksun. Pankki voi periä ylimääräisiä kustannuksia lainaehtojen muutoksista (esim. lyhennysvapaa).

3 Kokonaishinta

Kaksi äsken mainittua muodostavat lainan kokonaiskustannuksen, joka voi olla yllättävän paljon. Jopa 15 vuoden laina-ajalla 20 000 euron lainalle voi tulla lopulta hintaa noin 40 000 euroa eli tuplat!

4 Kuukausierän suuruus

Kuukausierän tulee olla sellainen, että pystyt maksamaan sen tilanteessa kuin tilanteessa. Jos maksuerä on oletuksena liian suuri, niin yritä pidentää laina-aikaa.

Pikalainojen korot – nimelliskorko saa olla maksimissaan 20 %

Vakuudettomissa lainoissa korkokatto on 20 %, eli tämä raja koskee myös pikalainoja.

Rajoitus koskee kuitenkin nimelliskorkoa, jossa ei olla huomioitu kuluja. Kulujen johdosta todellinen vuosikorko voi helposti nousta yli 50 %, jos laina-aika on lyhyt ja lainasumma on pieni. Keskimäärin todellinen vuosikorko on kuitenkin 25 %:n tietämillä.

Moni varmasti muistaa, kun takavuosina pikavipit aiheuttivat pahoja talousongelmia tuhansille suomalaisille. Tämä johtui siitä, että korot olivat satoja prosentteja.

Nykyään ei voida enää puhua pikavipistä sen alkuperäisessä merkityksessä. Pikalaina on pienehkö kulutusluotto, jossa on lyhyt maksuaika – mutta korot eivät nouse euromääräisesti kohtuuttoman suuriksi. Mitä suurempi lainasumma on, sitä pienempi korko yleensä on.

Pikalainan korot

Pikalainaa joustavasti pienellä kuukausierällä

Pikalainan voi saada parhaimmillaan vain 10–20 euron kuukausierällä. Mitä pienempi laina on, sitä matalamman kuukausierän voi saada.

Laina-ajalla voidaan säätää kuukausierää. Kuukausierä pienenee, kun laina-aikaa pidentää – ja sama toiseen suuntaan. Pikalainaa voi maksaa pois kuukausierää suuremman määrä tai lainan voi maksaa kokonaan pois etuajassa. Siihen on lakisääteinen oikeus.

Tyypillisesti pikalainoissa on 1–24 kuukauden maksuaika. Toki yli 2 500 euron lainoissa voi olla pidempikin laina-aika, jopa 4–5 vuotta.

Mitä nopeammin maksat lainan pois, sitä vähemmän maksat euromääräisesti korkoa. On kuitenkin hyvä huomioida, että pidemmällä maksuajalla todellinen vuosikorko pienenee – eli suurimmillaan korko on, kun laina-aika on lyhyt.

 

 

Esimerkki 1

Otat 500 € lainan 12 kuukauden maksuajalla, ja luottokorko on 20 %. Tilinhoitomaksu on 5 € /kk ja avauspalkkio on 49 €.

 • Todellinen vuosikorko on tässä tapauksessa 73,14 %
 • Kuukausierä 55,40 € /kk.
Esimerkki 2

Otat 500 € lainan 6 kuukauden maksuajalla, ja luottokorko on 20 %. Tilinhoitomaksu on 5 € /kk ja avauspalkkio on 49 €.

 • Todellinen vuosikorko on tässä tapauksessa 99,42 %
 • Kuukausierä 101,43 € /kk.

Pikalaina pitkällä maksuajalla

Vakuudettoman pikalainan voi saada jopa 10–15 vuoden maksuajalla. Etenkin suurissa summissa laina-ajan voi pelata pitkäksi. Se kuitenkin lisää luottokustannuksia, tehden lainasta pahimmillaan todella kalliin.

Pienemmät pikalainat (2 000 € asti) ovat yleensä maksimissaan 5 vuoden laina-ajalla. On kuitenkin järkevää maksaa laina nopeamminkin pois.

Laina-ajan tulisi olla sellainen, että kuukausierä on sinulle sopiva. Sillä tavoin voidaan varmistaa oma maksukyky ja maltillinen lainan kokonaiskustannus. Suurissa lainoissa tämä korostuu pikalainoja enemmän.

Pikalainaa voi hakea myös yhdessä

Lainoja voi (ja kannattaa) hakea yhteisvastuullisen kanssa. Se vaikuttaa positiivisesti lainan saamiseen sekä mahdollisesti myös korkoon. Tämä sen takia, että luottotappion riski madaltuu pankin silmissä.

Muutama syy hakea pikalainaa yhdessä:

 • Edesauttaa lainan saamista
 • Vaikuttaa yleensä positiivisesti korkoon
 • Yhteinen talous = yhteinen pikalaina

Kaksi hyvää hakijaa voi saada vakuudettoman lainan vain 4–5 %:n korolla. Yksittäiselle hakijalle lainan korko on yleensä 15 %:n paikkeilla.

Yhteishakijan voi lisätä lainalle suoraan hakemuksella. Yleensä lainahakemuksessa on “rasti ruutuun” -kohta, jossa kysytään lainalle yhteisvastuullista. Molempien hakijoiden perustiedot (tulot ja velat) tulee ilmoittaa sekä varmentaa pankille.

Pikalaina yhteishakijan kanssa

Onko pikalaina parempi kuin yhdistelylaina?

Lähtökohtaisesti yhdistelylaina on parempi kuin pikalaina. Etenkin, jos pikalainoja tuppaa olemaan useita. Jokaisesta lainasta saa periä 150 euroa kuluja vuodessa = maksat kuluja siis monta kertaa enemmän, kuin yhdestä yhdistelylainasta.

Yhdistelylainan suurin etuus on ylipäätänsä säästäminen. Vähintäänkin muutamia satasia tulee säästöä kuukaudessa, kun pikalainat yhdistää.

Pikalainan edut:
 • Pieni laina maksetaan nopeasti
 • Pienen lainan saa melko helposti (jos tulot ja velat ovat hyvässä suhteessa)
Yhdistelmälainan edut:
 • Kuukausittaiset lainanhoitomaksut pienenevät
 • Maksat vain yhden lainan korkoja
 • Säästät yleensä rahaa (jopa tuhansia euroja vuodessa)
 • Yhtä lainaa on helpompi hoitaa kuin 5–10 pienempää pikalainaa

Mihin elämäntilanteeseen pikalaina soveltuu?

Pikalaina soveltuu ihmisille, joiden talous on ihan hyvässä tasapainossa. Lainarahalla halutaan vain rahoittaa arjen kulutusta tai äkillisiä menoja. Kenties säästötililtä ei haluta kaivaa rahaa tietokoneen ostamiseen – se onnistuu pikalainalla.

Kuukausittain tilille pitää jäädä ns. löysää rahaa. Jos tili on miinuksella, niin lainaa ei pysty maksamaan takaisin. Säännölliset tulot tulee siis olla.

Mikäli koet tarvitsevasi hieman lisäapua säännöllisesti, kannattaa silloin suosia joustoluottoa tai luottokorttia. Esimerkiksi SweepBank MasterCard on ilmainen luottokortti jopa 8 000 euron luottorajalla – käytä luottoa vain silloin kun tarvitset sitä!

Milloin pikalainaa kannattaa hakea?
 • Rahantarve on äkillinen.
 • Pikalainan kuukausimaksun pystyy hoitamaan joka kuukausi.
 • Säästöjä ei halua käyttää arjen hankintoihin.
 • Äkkilähtö ulkomaille.
 • Hakija ei halua kuluttaa aikaa pankin tiskillä.
Milloin pikalainaa ei kannata hakea?
 • Jos lainanhakijalla on maksuhäiriömerkintä.
 • Lainaa ei oikeasti tarvitse.
 • Ei säännöllisiä tuloja (palkka tai eläke).
 • Ikä ei riitä.
 • Hakijalla ei ole verkkopankkitunnuksia.

Pikalaina ilman luottotietoja – onko mahdollista?

Pikalainaa ei voi saada ilman luottotietoja. Mikäli luottotiedot ovat menneet, voit yrittää hakea näitä lainoja:

 • Luottokortti
 • Pankkilaina vakuuksilla
 • Autolaina

Vielä ennen vuotta 2019 ilman luottotietoja sai usein lainaa. Korkokaton astuttua voimaan tilanne muuttui täysin. Sen jälkeen vain suurimmat pankit myönsivät lainaa ilman luottotietoja, mutta tuokin muuttui ajan kuluessa.

Jos luottotietosi ovat menneet, pyri kuittaamaan velat pois. Nykyään luottotiedot saa nopeasti ennalleen velkojen maksamisen jälkeen.

Onko hyväksytty lainapäätös helppo saada?

Hyväksytty lainapäätös ei ole helppo saada nykyään. Tai se oikeastaan riippuu, millainen hakija on kyseessä.

Kaikkein vaikeinta pikalainoja on saada:

 • alle 30-vuotiaat naimattomat miehet, jotka asuvat vuokralla.

Mistä tuo johtuu? Onko se syrjintää? Syynä on puhtaasti tilastot, koska tuohon muottiin menee suurin osa luottotiedottomista Suomessa. Edes 2 000 euron pikalainaa ei välttämättä saa, koska pankin automaattisesti laskema “scoring” pomppaa liian suureksi.

Toisaalta 20-vuotias lähihoitajanainen voi saada vaikkapa 5 000 euron pikalainan, kunhan luottotiedot ovat kunnossa. Naisena on helpompi saada vakuudetonta lainaa – tai miehenä, jolla on omistusasunto ja/tai puoliso (virallisesti naimisissa).

Mitä tarkoittaa vastuullinen luotonanto?

Vastuullinen luotonanto on Finanssivalvonnan asettama ohjenuora, jonka mukaisesti pikalainoja tulee myöntää.

Isossa kokonaiskuvassa halutaan vain estää ylivelkaantuminen ja velkavankeus. Vuonna 2008 KRP eli Keskusrikospoliisi tutki pikalainayrityksiä koronkiskonnasta, mikä on nykyään korkokaton ansiosta mahdotonta.

Jos sinulla on paljon pikkuvelkoja ja haet taas uutta pikalainaa, niin pankki voi hylätä hakemuksen vastuullisen luotonannon perusteella. Yhdistelylainan myöntämiselle ei olisi kuitenkaan estettä.

Vastuullisen luotonannon peruspilarit:

 • Lainanhakijan vahva tunnistaminen
 • Ylivelkaantumisen estäminen
 • Korkokaton noudattaminen
 • Kohtuulliset lainanhoitokulut

Pikalainan hakeminen: näillä vinkeillä saat lainarahat tilille 1–2 tunnissa!

Pikalainan hakeminen onnistuu kätevästi netissä, tietokoneella tai mobiililaitteella. Saat lainapäätöksen viimeistään muutamassa minuutissa. Pienet lainat voidaan maksaa ulos lähes reaaliajassa, koska liitteitä ei tarvitse toimittaa.

Kannattaa muistaa, että lainapäätökset tulevat robotiikan kautta. Jos saat hylätyn päätöksen, voit aina pyytää hakemuksen manuaalista käsittelyä.

Näin haet pikalainaa vuonna 2024:

1 Valitse mieluisa lainapalvelu

Meidän kauttamme löydät kymmeniä pankkeja, luottolaitoksia sekä lainanvälittäjiä. Lähes jokainen toimija tarjoaa pikalainoja, koska ne ovat niin suosittuja. Vakuudetonta lainaa voi hakea 50–70 000 euron väliltä.

2 Täytä hakemus

Kun olet valinnut mieluisan lainapalvelun, täytä hakemus. Yleensä hakemuksen täyttämiseen menee 3–5 minuuttia. Hakemuksessa kysytään muun muassa tulotiedot sekä lainan käyttötarkoitus. Luottotiedot tarkistetaan automaattisesti pankin toimesta.

3 Vahvista hakemus

Lainahakemus tulee aina vahvistaa pankkitunnuksilla, joka toimii samalla sähköisenä allekirjoituksena.

4 Odota lainapäätöstä

Pienet lainasummat käsitellään muutamassa sekunnissa, täysin automatisoidusti. Suuremmissa lainoissa voi kestää kauemmin, mikäli luottolaitos pyytää lähettämään liitteitä.

5 Rahat maksetaan tilillesi

Pikalainat maksetaan yleensä 1–2 tunnissa, arkena sekä viikonloppuna. SEPA-maksuja välitetään kaikkiin pankkeihin vuorokauden jokaisena hetkenä, pois lukien muutama tunti aamuyöstä.

Pikalainan historia

Alla on pikalainojen yli 20-vuotinen historia lyhyesti kerrottuna:

VuosilukuLisätietoja
2000Ennen pikalainoja Suomessa oli käytössä “vippivekseli” eli vekseli.
2005–2009Pikalainoja alettiin myöntämään, kun vekselit jäivät pois katukuvasta.

Suomessa oli yli 50 pikalainoja myöntävää yritystä vuonna 2007.

Vuonna 2009 voimaan tuli laki, jonka myötä pikalainoja ei saanut myöntää yöllä. Klo 23 jälkeen myönnetty pikalaina maksettiin aikaisintaan aamulla klo 7 jälkeen.
2010–2014Pikalainojen myöntäminen vain vahvasti tunnistautuneille hakijoille.

Vuonna 2012 markkinoilla oli yli 80 pikalainoja myöntävää yritystä.

Korkokatto alle 2 000 euron pikalainoihin, jonka myötä luottolaitosten määrä väheni puolella vuoteen 2014 mennessä.
2019–2020Vuonna 2019 voimaan tuli 20 % korkokatto, joka alennettiin tilapäisesti 10 % koronapandemian ajaksi.

Pikalainoista saa periä enintään 150 eurolla kuluja vuodessa.
2023Pikalainojen korkokatoksi asetettiin 15 %.

Yhteenveto

Pikalaina sekoitetaan usein entisajan pikavippiin, joka oli suosittu rahoitusmuoto etenkin nuorten aikuisten keskuudessa 2000-luvun alussa. Ne tarkoittavat periaatteessa samaa asiaa, eli pientä vakuudetonta lainaa – yleensä lainasumma on alle 2 500 euroa. Laina-aika on vain joitakin kuukausia, maksimissaan pari vuotta.

Ero on kuitenkin siinä, että pikalainassa on inhimillinen korko. Lainan nimelliskorko saa olla maksimissaan 20 %, eikä yhtään enempää. Aikaisemmin tunnetut pikavipit ovat jääneet lopullisesti historiaan.

Pikalaina maksetaan ulos nopeasti parissa tunnissa. Lainan on myös nopeaa, eikä litteitä tarvitse toimittaa pienissä lainoissa. Pikalainan voi käyttää esimerkiksi auton remonttiin, lomamatkaan tai arjen yleiseen kulutukseen.

Tämän artikkelin alusta löydät suosituimmat pankit ja lainanvälittäjät, joiden kautta voi hakea pikalainaa vuorokauden jokaisena hetkenä!

Usein kysyttyjä kysymyksiä