Pidetään yhteyttä

Matkailu

Väsyttääkö? Näissä kaupungeissa saat parhaat unet!

Väsyttääkö? Näissä kaupungeissa saat parhaat unet!
Pixabay

Unen laatu on tärkeä osa terveellistä elämäntapaa, ja se voi vaikuttaa merkittävästi hyvinvointiimme ja jaksamiseemme. Eri tekijät, kuten valosaaste, melusaaste ja aurinkoisen päivän vaikutus nukkumiseen, voivat vaikuttaa yöunemme laatuun.

Tässä artikkelissa esittelemme Euroopan parhaat kaupungit hyvän yöunen saamiseksi European Sleep Indexin mukaan.

Valosaasteen vaikutus nukkumiseen

Valosaaste voi häiritä normaalia nukkumista ja vaikeuttaa unen saamista.

Berliini on noussut kärkeen Euroopan parhaana kaupunkina hyvän yöunen saamiseksi. Berliinissä valosaasteen taso on matala, mikä mahdollistaa rauhallisen ja häiriöttömän unen. Lisäksi yli 80% päivistä on pilvisiä, mikä estää auringonvaloa häiritsemästä unta. Rooma sen sijaan sijoittuu indeksissä huonoimmaksi kaupungiksi nukkumisen kannalta, sillä siellä valosaasteen ja melusaasteen tasot ovat korkeat ja optimaalista unta saa vain 68% asukkaista.

Melusaasteen vaikutus nukkumiseen

Melusaaste voi häiritä unen saantia ja vaikuttaa yöunen laatuun. Berliini on jälleen kärjessä, kun puhutaan melusaasteen vähäisyydestä yöaikaan. Kaupungissa on vähän melusaastetta autojen liikenteestä johtuen, mikä mahdollistaa rauhallisen nukkumisen. Toisaalta Pariisissa melusaasteen taso on korkea, ja jopa 54% asukkaista kärsii huonosta yöunesta melun takia. Tämä tekee Pariisista indeksissä yhdeksänneksi parhaimman kaupungin nukkumisen kannalta.

Päivänvalon vaikutus nukkumiseen

Päivänvalon määrä voi vaikuttaa unen laatuun ja häiritä nukkumista. Berliinissä ja Lontoossa on korkea pilvisyyden määrä, mikä estää auringonvalon häiritsemästä unta. Näin ollen nämä kaupungit sijoittuvat korkealle indeksissä hyvän unen kaupunkeina. Madridissa päivänvalon määrä on kuitenkin korkea, mikä häiritsee asukkaiden unta ja sijoittaa kaupungin indeksissä kymmenennelle sijalle.

Optimaalisen unen saaminen

Optimaalisen unen saaminen on tärkeää hyvinvoinnillemme. Lontoo sijoittuu indeksissä kolmanneksi, vaikka se onkin huonoimmillaan valosaasteen suhteen. Kaupungissa on kuitenkin alhainen melusaasteen taso ja yli 74% asukkaista saa optimaalisen unen. Dublinin tilanne sen sijaan on huonompi, sillä vain 61% asukkaista saa optimaalisen unen, mikä sijoittaa kaupungin indeksissä seitsemänneksi.

Muut Euroopan parhaat kaupungit nukkumiseen

Prahasta löytyy yli 72% pilvisiä päiviä, mikä auttaa asukkaita saamaan hyvän unirytmin, vaikka 41% kärsii melusaasteesta öisin. Budapestissa valosaasteen taso on matala, ja yli 70% asukkaista saa optimaalisen unen. Kaupunki sijoittuu näin ollen neljänneksi indeksissä. Varsova ja Oslo sijoittuvat myös korkealle indeksissä, ja yli 69% näiden kaupunkien asukkaista saa hyvän yöunen.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos