Pidetään yhteyttä

Matkailu

Suklaan ystävä? Näissä paikoissa on parhaat mahdollisuudet suklaan maisteluun

Suklaan ystävä? Näissä paikoissa on parhaat mahdollisuudet suklaan maisteluun
Pixabay

Suklaan ystäville matkustaminen voi olla paljon muutakin kuin pelkkää herkuttelua. Se voi olla tapa tutustua maailman parhaisiin suklaamaihin ja nauttia suklaanvalmistuksen historiaa ja kulttuuria. Tässä artikkelissa esittelemme viisi parasta kohdetta suklaan maisteluun ympäri maailmaa.

Olitpa sitten suklaan harrastaja tai vain utelias maistelemaan herkullisia makuelämyksiä, nämä kohteet tarjoavat sinulle unohtumattoman suklaaseikkailun.

Sveitsi

Sveitsi on tunnettu ympäri maailmaa laadukkaasta suklaastaan. Se tuottaa joitakin maailman hienoimpia suklaamerkkejä, ja sveitsiläiset itse kuluttavat suklaata valtavia määriä. Trafalgarin Swiss Delight -kiertueella pääset tutustumaan sveitsiläisen suklaan valmistukseen ja maistelemaan suoraan tehtaalta peräisin olevia herkullisia makuelämyksiä. Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus uppoutua sveitsiläisen suklaan maailmaan ja oppia sen valmistuksesta.

Belgia

Belgia on koti ”suklaan pääkaupungille” ja tarjoaa suklaanystäville erinomaisen kohteen suklaan maisteluun. Brysselin kaduilla on enemmän suklaapuoteja neliömetriä kohden kuin missään muualla maailmassa. Voit kiertää suklaapuodeissa tutustumassa sekä suuriin brändeihin että pienempiin, perinteisiä suklaatuotteita valmistaviin yrityksiin. Belgialainen suklaa on tunnettu ainutlaatuisista mauistaan ja korkeasta laadustaan.

Costa Rica

Costa Rica on nykyään tunnettu ennen kaikkea kahvin tuotannostaan, mutta sillä on myös pitkä historia kaakaopavun parissa. Costa Rican Karibian rannikko tarjoaa optimaalisen ilmaston maailman parhaan suklaakaakaon kasvattamiseen. Tämä pieni Latinalaisen Amerikan maa voi kuitenkin olla hieman vaikea kohde suklaan maisteluun. San Isidro de Herediassa voit tutustua mestarisuklaanvalmistajiin Julio Fernandeziin ja George Sorianoon, jotka kertovat sinulle suklaan historiasta, valmistuksesta ja siitä, miksi Costa Ricalla on maailman parasta suklaata.

Argentiina

Patagonian Bariloche on ehdoton kohde jokaiselle suklaan ystävälle. Tämä Argentiinan kaupunki muistuttaa jopa hieman sveitsiläistä vuoristokylää. Voit nauttia raikkaasta alppi-ilmasta ja maistella suklaata La Chocolaterie Van Wynsberghe -suklaatehtaalla. Perhe, joka pyörittää tätä belgialaistyylistä suklaaliiketoimintaa, on saanut inspiraationsa esi-isiltään. Patagonian ainutlaatuiset maut ja luonnolliset ainesosat tuottavat mielenkiintoisia suklaaherkkuja. Vierailun jälkeen voit vierailla myös Suklaamuseossa tai kävellä Mitre Avenuea, joka tunnetaan myös ”suklaaunelmien avenuena”.

Espanja

Espanjan auringonpaisteessa sveitsiläinen maitosuklaa sulaisi hetkessä. Ehkä juuri tästä syystä espanjalaiset suosivat mieluummin kaakaon muuttamista nestemäiseksi kuumaksi suklaaksi kuin hienoiksi suklaapaloiksi tai praliineiksi. Jos olet käynyt Espanjassa, tiedät ilon upottaa tuoreen kanelilla maustetun churron paksuun kuumaan suklaaseen. Voit kokea tämän herkun omassa kulhossasi ja uppoutua suklaan maisteluun.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos