Pidetään yhteyttä

Matkailu

Rantapallo: Miksi lennoille myydään liikaa lippuja?

Rantapallo: Miksi lennoille myydään liikaa lippuja?
Pixabay

Lentomatkustajille tuttu tilanne on se, kun he ovat ostaneet lipun lennolle, mutta yllättäen heitä ei päästetäkään kyytiin. Tämä johtuu usein siitä, että lennoille myydään liikaa lippuja, mikä tunnetaan ylibuukkauksena. Ylibuukkaus on yleinen käytäntö lentoyhtiöiden keskuudessa, mutta miksi näin tapahtuu? Miksi lentoyhtiöt myyvät lippuja enemmän kuin koneessa on paikkoja?

Lentokone täyttyy harvoin

Ylibuukkaus on ilmiö, jossa lentoyhtiöt myyvät enemmän lippuja kuin koneessa on vapaita paikkoja, kertoo Rantapallo. Tämä johtuu siitä, että lentokoneet täyttyvät harvoin täysin matkustajista. Joukossa on aina peruutuksia, myöhästymisiä ja muuttuneita matkasuunnitelmia. Lentoyhtiöt pyrkivät maksimoimaan tulonsa myymällä enemmän lippuja kuin koneessa on paikkoja.

Miten laskelmat tehdään?

Lentoyhtiöt joutuvat tekemään tarkkoja laskelmia siitä, kuinka monta lippua he voivat myydä. Jos lippuja myydään liian vähän, yhtiö menettää potentiaalisia tuloja. Toisaalta, jos lippuja myydään liikaa, se aiheuttaa ylimääräisiä kuluja lentoyhtiölle, kuten hotellimajoituksia ja korvausmaksuja. Lentoyhtiöt laskevat matkustajien todennäköisen määrän eri tekijöiden perusteella, kuten sää, vaihtoyhteydet ja vanhat tilastot reitiltä.

Mitä tapahtuu, jos et pääse lennolle?

Jos et pääse lennolle ylibuukkauksen takia, lentoyhtiön vastuulla on järjestää vaihtoehtoinen reititys mahdollisimman nopeasti. Riippuen kohteesta ja reitistä, tämä voi tarkoittaa vain muutaman tunnin odottelua tai jopa seuraavaa päivää. Lentoyhtiö määrittelee etukäteen korvauksen, joka voi olla esimerkiksi rahasumma tai lentoyhtiön lahjakortti. Korvaus riippuu myöhästymisen kestosta. Jos odotusaika on pitkä, lentoyhtiön tulee tarjota matkustajille hotellihuone ja ateriakuponkeja.

Ylibuukkaus voi aiheuttaa ongelmia

Vaikka ylibuukkaus on yleinen käytäntö, se voi aiheuttaa ongelmia matkustajille. Ylibuukkaustilanteessa matkustajat voivat joutua odottamaan pitkiä aikoja vaihtoehtoista lentoa tai saada korvauksia vasta myöhemmin. Lisäksi tilanne voi aiheuttaa stressiä ja pettymystä matkustajille, jotka olivat suunnitelleet matkansa tarkasti.

Miten välttää ylibuukkaus?

Vaikka ylibuukkaus on lentoyhtiöiden käytäntö, on joitain tapoja välttää joutumasta tilanteeseen, jossa et pääse lennolle. Ensinnäkin, voit varata lennon ajoissa ja tehdä lähtöselvityksen mahdollisimman aikaisin. Tämä lisää mahdollisuuksiasi päästä kyytiin. Voit myös valita lentoyhtiön, joka tunnetaan vähäisestä ylibuukkauksesta tai joka tarjoaa hyvät korvauskäytännöt. Lisäksi on tärkeää olla ajoissa lentokentällä ja noudattaa lentoyhtiön antamia ohjeita.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos