Pidetään yhteyttä

Matkailu

Pidätkö juustosta? Parhaat kohteet juustojen maistelemiseen Euroopassa

Pidätkö juustosta? Parhaat kohteet juustojen maistelemiseen Euroopassa
Pixabay

Juusto on yksi Euroopan ikonisimmista ja herkullisimmista elintarvikkeista. Euroopassa on lukuisia paikkoja, joissa voi uppoutua juustokulttuuriin ja nauttia herkullisista juustoista. Jos olet juuston ystävä, tässä on muutamat upeat kohteet Euroopassa, jotka tarjoavat unohtumattomia juustokokemuksia.

1. Roquefort, Ranska

Roquefort-sur-Soulzonin kaupunki Etelä-Ranskassa on yksi maailman tunnetuimmista juustonvalmistuspaikoista. Roquefort-juusto valmistetaan lampaanmaidosta ja sen tunnistaa tummansinisistä suonistaan. Voit vierailla juuston kypsymiskellareissa, nähdä valmistusprosessin ja maistella valmista juustoa.

2. Gruyères, Sveitsi

Gruyères on viehättävä keskiaikainen kaupunki Sveitsissä, joka on tunnettu kovasta, pähkinäisestä Gruyère-juustostaan. Voit tutustua La Maison du Gruyère -tehtaaseen, oppia juuston historiasta ja nähdä, miten se valmistetaan. Voit myös herkutella juustoa sisältävillä ruokalajeilla tehtaan ravintolassa.

3. Parma, Italia

Emilia-Romagnan alueella sijaitsevassa Parmassa valmistetaan yksi Italian tunnetuimmista juustoista, Parmigiano Reggianoa eli parmesaania. Voit tutustua tehtaaseen, jossa juusto valmistetaan, ja oppia sen kypsytysprosessista. Parman ravintoloiden ruokalistoilta löytyy paljon parmesaania sisältäviä herkkuja. Voit myös vierailla juustolle omistetussa museossa.

4. Gouda, Alankomaat

Gouda on kuuluisa alankomaalainen juusto, ja se sijaitsee maan juustolaaksossa. Alueella on paljon aktiviteetteja juuston ystäville, kuten museoita, joissa voit oppia juuston valmistuksesta ja kypsymisestä. Alueella järjestetään myös juustoon liittyviä tapahtumia, ja voit vierailla entisessä juuston punnitsemiseen tarkoitetussa rakennuksessa. Älä missaa perinteisiä juustomarkkinoita, joilla voit maistella erilaisia juustoja ja valita suosikkisi kotiinviemisiksi.

5. Emmental, Sveitsi

Sveitsin kaunis Emmentalin laakso tunnetaan paitsi upeista maisemistaan myös Emmental-juustostaan, jota monissa maissa kutsutaan yksinkertaisesti sveitsiläiseksi juustoksi. Voit vierailla Emmental Show Dairyssa ja nähdä, miten juusto valmistetaan ja miksi siinä on niin paljon reikiä. Saat myös mahdollisuuden kokeilla juuston valmistusta ammattilaisen opastuksella ja maistella herkullisia juustoja.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos