Pidetään yhteyttä

Matkailu

Parhaat vinkit lasten kanssa matkustamiseen: uskalla lähteä!

Parhaat vinkit lasten kanssa matkustamiseen: uskalla lähteä!
Pixabay

Matkustaminen lasten kanssa voi olla haastavaa, mutta myös antoisaa ja ikimuistoista. Riippumatta siitä, onko kyseessä ensimmäinen matka ensimmäisen lapsen kanssa tai viides matka viidennen lapsen kanssa, valmistautuminen ja oikeiden vinkkien noudattaminen voi tehdä matkasta sujuvamman ja vähemmän stressaavan.

1. Uskalla lähteä!

Vaikka matkustaminen lasten kanssa saattaa tuntua ylivoimaiselta, tärkeintä on muistaa, että se päättyy kyllä. Pääset perille ja selviät matkasta varmasti.

2. Ota rauhallisesti

Matkustaminen lasten kanssa tarkoittaa hidastamista ja antautumista tilanteen vietäväksi. Anna muiden kiirehtiä ohitsesi ja anna periksi matkustamisen rytmiin. Et ole enää yksin päättämässä, vaan voit nauttia matkasta rennosti.

3. Älä pakkaa liikaa

Muista, että lähes kaiken voi ostaa ulkomailla. Vaikka brändi ei välttämättä ole sama, selviät kyllä. Vaippoja voi olla vaikeampi löytää, jos käytät ekologisia ja luomumerkkejä, joten tee testi tavallisilla merkeillä ennen matkaa.

4. Hotelli vai loma-asunto?

Hotelleissa on omat etunsa, kuten huonepalvelu, ateriat ja lastenhoitopalvelut. Loma-asunto taas voi tuntua kodilta ja mahdollistaa omien ruokien valmistamisen, mikä voi olla hyödyllistä erityisruokavaliota noudattaville lapsille. Valinta on henkilökohtainen, mutta kannattaa harkita molempia vaihtoehtoja.

5. Tee viisas varaus

Jos valitset hotellin, varaa aikaa päätökselle. Vaikka olisitkin aiemmin yöpynyt kyseisessä hotellissa ja pitänyt siitä, mieti tarkkaan. Oliko huone korkealla mäellä? Oliko paljon portaita? Paratiisi kahdelle voi olla painajainen, kun työnnät lastenvaunua ja lasta.

6. Merkitse lapsi ja seuraa

Jos olet huolissasi lapsesi eksymisestä, voit merkitä hänet kirjoittamalla nimesi ja puhelinnumerosi hänen käsivarteensa. Näin hänet on helppo tavoittaa, jos hän eksyy. Voit myös hankkia GPS-seurantalaitteen, joka kiinnitetään lapsen ranteeseen tai laukkuun ja jonka avulla voit seurata häntä sovelluksen kautta.

7. Uima-allas vai meri?

Vaikka aiotkin viettää aikaa rannalla, kannattaa harkita hotellissa olevaa uima-allasta. Monet lapset rakastavat meressä olemista, mutta toiset eivät voi sietää sitä. Uima-allas on täydellinen paikka pienille lapsille leikkiä ja viilentää itseään.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos