Pidetään yhteyttä

Matkailu

Parhaat risteilyt Euroopassa – mitä matkoja kannattaa varata?

Parhaat risteilyt Euroopassa - mitä matkoja kannattaa varata?
Pixabay

Euroopassa on lukuisia upeita risteilykohteita, jotka tarjoavat matkailijoille unohtumattomia kokemuksia. Yksi suosituimmista kohteista on Välimeri, joka hurmaa kauniilla rannoillaan ja historiallisilla kaupungeillaan. Voit purjehtia esimerkiksi Italian Amalfin rannikolla tai Kroatian upeissa saaristossa.

Pohjois-Euroopasta löytyvät mielenkiintoiset kohteet kuten Norjan vuonot ja Islanti jäätiköineen. Talvella voit ihailla revontulia ja kesällä nauttia yöttömästä yöstä. Itämerellä puolestaan pääset tutustumaan monipuolisiin kaupunkeihin kuten Tukholmaan, Tallinnaan ja Pietariin.

Etelän lämpöön hakeutuvat voivat suunnata Kanarian saarille tai Manner-Espanjaan. Karibianmeri tarjoaa myös upeita risteilymahdollisuuksia kristallinkirkkaissa vesissään ja valkoisilla hiekkarannoillaan.

Miten valita paras risteilymatka?

Risteilymatkan valinta voi joskus tuntua haastavalta tehtävältä, kun vaihtoehtoja on niin paljon tarjolla. Ensimmäiseksi on hyvä miettiä omaa matkabudjettia ja kuinka paljon olet valmis siihen sijoittamaan. Toinen tärkeä tekijä on risteilyn kesto – haluatko viettää muutaman päivän vai useamman viikon merellä?

Valitse risteilysi reitti huolella sen perusteella, millaisista kohteista olet kiinnostunut. Haluatko tutustua historiallisiin kaupunkeihin, rentoutua aurinkorannoilla vai ihasteleeko luonnonkauneutta? Myös laivan palvelut ja aktiviteetit kannattaa ottaa huomioon – etsitkö aktiivilomaa vai rentoutumista uima-altaalla loikoillen?

Kannattaa myös tutustua eri risteily-yhtiöiden tarjontaan ja arvioihin ennen päätöksen tekemistä. Vertaile hintoja ja sisältöjä saadaksesi parhaan mahdollisen kokemuksen omien mieltymystesi mukaan.

Suositellut matkat Eurooppaan

Suositellut matkat Eurooppaan tarjoavat monipuolisia elämyksiä niin kulttuurinnälkäisille kaupunkilomailijoille kuin aurinkorannoista nauttiville seikkailijoille. Miksi et lähtisi tutustumaan Välimeren auringon alle Italian Amalfin rannikolle? Herkuttele paikallisilla herkuilla, ihastele upeita maisemia ja rentoudu merituulen syleilyssä.

Jos taas kaipaat historiallisia kohteita ja charmanttia tunnelmaa, suuntaa Kreikan saaristoon. Ateenan antiikin temppelit ja Santorinin upeat auringonlaskut jäävät varmasti mieleesi ikuisesti. Haluatko kokea Pohjolan lumoa? Valitse risteily Norjan vuonoille ja hämmästy upeiden fjordien jylhistä maisemista.

Mitä pakata mukaan risteilylle?

Risteilylle pakatessa kannattaa muistaa ottaa mukaan tarpeellisia asioita, jotta matka sujuu mahdollisimman vaivattomasti. Ensimmäisenä listalla ovat tietysti matkakortit ja passit – ilman niitä ei pääse kovin pitkälle! Muista myös tarkistaa etukäteen, tarvitsetko viisumin kohteeseen.

Hyvä idea on pakata mukaan myös aurinkorasva ja aurinkolasit. Merellä ollessa aurinko porottaa usein voimakkaasti, joten itsensä suojaaminen auringolta on äärimmäisen tärkeää. Lisäksi kannattaa varata tilaa matkalaukkuun kevyille kesämekoille ja uima-asulle – risteilyllähän voi olla mahdollisuus nauttia uima-altaasta tai merestä!

Ei myöskään ole haitaksi ottaa mukaan lämmintä vaatetta illallisia varten, sillä merituuli saattaa yllättää iltaisin. Älypuhelin kannattaa ladata täyteen ennen lähtöä ja pakata mukaan varavirtalähde sekä kansainvälinen adapteri sähköpistokkeisiin.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos