Pidetään yhteyttä

Matkailu

Parhaat paikat vaellukseen Euroopassa: oletko käynyt?

Parhaat paikat vaellukseen Euroopassa: oletko käynyt?
Pixabay

Vaellus on loistava tapa tutustua luontoon ja nauttia upeista maisemista. Euroopassa on lukuisia upeita vaellusreittejä, jotka tarjoavat unohtumattomia kokemuksia.

Tässä artikkelissa esittelemme muutamat parhaat vaellusreitit Euroopassa, joilla voit ihailla upeita maisemia.

Etelä-Länsi Rrnnikkopolku, Englanti

Englannin etelä-länsirannikolla sijaitseva Etelä-Länsi rannikkopolku tarjoaa upeita maisemia ja mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Vaellusreitti on merkitty ja se ulottuu yli 1000 kilometrin matkalle. Reitti alkaa Somersetin Mineheadista ja jatkuu Exmoorin kansallispuiston halki.

Matka jatkuu Pohjois-Devonin ja Kornvallin rannikkoa seuraten ja päättyy Pooleen. Vaellusreitillä voit ihailla upeita maisemia, kuten dramaattisia kalliorantoja, hurmaavia kalastajakyliä ja vanhoja kaivoksia. Vaellusreitti tarjoaa myös mahdollisuuden tutustua alueen rikkaaseen arkeologiaan ja historiallisiin nähtävyyksiin.

Tatra-vuoret, Puola

Tatra-vuoret sijaitsevat Karpaattien vuoristossa ja toimivat luonnollisena rajana Puolan ja Slovakian välillä. Syksy on paras aika vaellukselle alueella, sillä silloin turistimäärät vähenevät ja metsät saavat erityisen kauniin väriloiston. Vaellusreitit Tatra-vuorilla eivät ole suljettuja ympyräreittejä, vaan ne vaativat yöpymisen vuoristomajoissa.

Majoituksen yhteydessä tarjotaan kotiruokaa ja juomia. Suurin osa reiteistä alkaa Zakopanen kylästä ja ne vaihtelevat kahden päivän vaelluksista viikon mittaisiin retkiin. Matkan varrella voit ihailla jyrkkiä harjanteita, tiheää kuusi- ja pyökkimetsää sekä ikimuistoisia tähtitaivaita.

Algarve, Portugali

Algarven rannikko tarjoaa upeita maisemia, joita kannattaa tutkia vaellusreittien avulla. Alueella on polychrome-kalkkikivisiä merikallioita, luolia, poukamia ja villejä rantoja, jotka yhdistyvät luonnolliseksi paratiisiksi. Yksi suosituimmista reiteistä Algarvessa on Seven Hanging Valleys, joka yhdistää Marinha- ja Vale Centeanes -rannat.

Reitti on yhteensä 3,5 kilometriä pitkä ja tarjoaa upeita maisemia. Voit myös tutustua kyliin, luoliin ja ravintoloihin, joissa voit maistaa aitoa portugalilaista ruokaa, joka on inspiroitunut merestä ja paikallisista vihannespuutarhoista. Hieman länteen Lagosin kaupungin lähellä voit löytää Ponta da Piedaden upeat kalliorannat ja meriluolat sekä São Rafaelin rannan lähellä olevat kalliot.

Lycian-reitti, Turkki

Lycian-reitti kulkee Turkin Aasian osassa, mutta se on ehdottomasti mainitsemisen arvoinen. Reitti on merkitty noin 500 kilometrin matkalle ja tarjoaa upean näkymän tämän itäisen Välimeren alueen muinaiseen historiaan. Lycialaiset olivat muinaisia merenkulkijoita, kauppiaita ja sotureita, jotka asuivat alueella pari vuosituhatta sitten.

Reitillä voit nähdä kallioihin kaiverrettuja muinaisia lycialaisia hautakammioita, hylättyjä kyliä ja kalastajakyliä, kallioita, Välimeren metsiä, vuoria ja upeita rantoja, kuten Ölüdenizin tai Fethiyen rantoja. Lokakuussa lämpötila on vielä miellyttävä ja matkailijoiden määrä reitillä on käytännössä olematon.

Kerry-kehä, Irlanti

Luonnonystävät pitävät Kerry-kehää ihanteellisena kotina Irlannissa, erityisesti Kerryn vaellusreitille. Reitti on yksi Irlannin pisimmistä merkityistä kävelyreiteistä ja se on noin 215 kilometriä pitkä. Reitti on jaettu noin yhdeksään vaiheeseen, jotka vaihtelevat 17-30 kilometrin pituisiksi. Reitti alkaa ja päättyy Killarneyn pikkukaupunkiin.

Vaellusreitillä voit ihailla upeita maisemia, kuten linnoja, vanhoja kartanoita, vihreitä niittyjä ja laaksoja, kallioita, rantoja ja vuoria.

Durmitorin kansallispuisto, Montenegro

Durmitor on kansallispuisto Montenegrossa, jossa voit kokea upean luonnon. Durmitorin alueella on 48 yli 2000 metriä korkeaa huippua, jotka tarjoavat upeita näkymiä. Durmitor on suhteellisen vähemmän tunnettu matkailijoiden keskuudessa, joten voit nauttia fantastisista syyspäivistä melkein kokonaan eristyksissä tässä suureellisessa massiivissa. Voit valita useista upeista vaellusreiteistä Durmitorissa.

Yksi suosituimmista on Prutas Peak, joka on noin 2387 metriä korkea. Toinen hieno reitti on Skrka, joka tunnetaan myös nimellä Paradise Valley. Tämä noin 10 kilometrin mittainen reitti tarjoaa upeita maisemia järvien, vuorten ja metsien keskellä.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos