Pidetään yhteyttä

Matkailu

Parhaat matkakohteet Euroopassa keväällä: tästä äkkilähtö

Parhaat matkakohteet Euroopassa keväällä: tästä äkkilähtö
Pixabay

Kevät Euroopassa on upea aika matkustaa. Lämpimämmät lämpötilat, pidemmät päivät ja kukkivat puut ja kukat tarjoavat värien ja tuoksujen räiskeen. Kevät on täydellinen aika tutustua Euroopan eri kohteisiin.

Vaikka kevät saapuukin eri aikoihin eri puolilla Eurooppaa, on mahdollista nauttia pidemmästä keväästä matkustamalla ensin etelään ja siirtyen myöhemmin pohjoisempaan.

Mallorca, Espanja: Mantelikukkien aika

Mallorcalla, Espanjassa noin seitsemän miljoonaa mantelipuuta peittää koko saaren valkoisella ja vaaleanpunaisella kukinnallaan kevätkuukausina. Alueella on yleensä mukava sää ja kohtalaiset lämpötilat, mikä tekee siitä täydellisen ajan patikointiretkille.

Andalusia, Espanja

Andalusian eteläisimmällä alueella on leutoja lämpötiloja ympäri vuoden ja noin 300 aurinkoista päivää. Maaliskuussa lämpötilat alkavat nousta yli 20 asteen, mutta se on myös sateisin kuukausi. Huhtikuu ja toukokuu tuntuvat jo kesältä.

Parhaat kohteet tutustua Andalusiaan ovat alkukeväällä, kun lämpötilat ovat vielä leudot ja matkailijamäärät maltilliset. Samalla maaseutu räjähtää väreihin manteli- ja kirsikkapuiden kukkiessa maaliskuun lopusta toukokuun alkuun.

Alankomaat: Amsterdam ja sen ympäristö

Amsterdam on ympärivuotinen matkakohde, mutta erityisesti keväällä kaupungilla ja sen ympäristöllä on oma lumonsa. Huhtikuun puolivälistä toukokuun puoliväliin asti suuret tulppaanipeltoalueet ovat täydessä kukassa.

Lissen alueella sijaitsee myös maailman kuuluisin tulppaanipuutarha, Keukenhof, jossa on miljoonia tulppaaneja ja muita kukkia. Tämä näky on upea, mutta valmistaudu siihen, että paikka voi olla tungokseen asti täynnä, sillä se on yksi suosituimmista keväisistä matkakohteista Euroopassa.

Porto, Portugali

Porto, Portugalin värikäs kaupunki Pohjois-Portugalissa, on kehittynyt ympärivuotiseksi matkakohteeksi, erityisesti paikallisen ruokakulttuurin, viinien ja monien huippuravintoloiden ansiosta. Kuitenkin kaupunki on erityisen charmikas keväällä, kun lämpimät ja aurinkoiset päivät alkavat. Tällöin elämä siirtyy ulos, ja kaduilla järjestetään katufestivaaleja ja ulkoilmataidetapahtumia.

Algarve, Portugali

Euroopan lounaisin alue, Algarve, on siunattu 300 aurinkoisella päivällä ja leudoilla lämpötiloilla ympäri vuoden. Alueella on henkeäsalpaavan kaunis karu rannikko, jossa on suuria valkoisia hiekkarantoja, fantastinen ruokakulttuuri (alueella on enemmän Michelin-tähden ravintoloita kuin millään muulla Portugalin alueella), ja tämä alue on myös Portugalin uusin viinialue.

Faron kansainväliselle lentokentälle on helppo lentää, ja Farosta Cabo de Sao Vicenteen ulottuva rannikko on täydellinen paikka nauttia vuoden ensimmäisistä rantapäivistä. Merestä muutaman kilometrin päähän siirryttäessä alueen manteli- ja appelsiinipuut puhkeavat kukkaan, samoin kuin monet muut kukat.

Pariisi, Ranska

Kuka ei unelmoisi keväästä Pariisissa? Voit nauttia kaikista upeista monumenteista, aukioista, puistoista ja museoista, kun kaupunki herää eloon keväisten kukkien ja puiden kukinnassa. Kirsikkapuut ja magnoliat kukkivat jo maaliskuun lopussa, wisteriat seuraavat huhtikuun lopussa ja ruusut noin toukokuun puolivälissä.

Jardin du Luxemburg, Jardin des Tuileries tai upea Versaillesin puutarha eivät koskaan ole kauniimpia kuin keväällä, kun ne puhkeavat värien meressä. Tämä on myös aika, jolloin ensimmäiset musiikkifestivaalit alkavat.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos