Pidetään yhteyttä

Matkailu

Parhaat lomakohteet lapsiperheille Euroopassa: oletko käynyt?

Parhaat lomakohteet lapsiperheille Euroopassa: oletko käynyt?
Pixabay

Euroopassa on paljon kauniita ja jännittäviä kaupunkeja, jotka tarjoavat monipuolisia aktiviteetteja ja nähtävyyksiä perheen pienimmille. Tässä artikkelissa esittelemme parhaat kaupunkikohteet perhelomalle Euroopassa.

1. Kööpenhamina, Tanska

Kööpenhamina on yksi Euroopan ystävällisimmistä kaupungeista perheille. Kaupungissa on rento elämänrytmi ja paljon vihreää tilaa. Kööpenhaminassa on yli viisi kertaa enemmän polkupyöriä kuin autoja, mikä tekee siitä turvallisen paikan pyöräilyyn lasten kanssa. Vierailun arvoisia kohteita ovat esimerkiksi satumainen Tivoli-puisto, joka tarjoaa monenlaista viihdettä lapsille, ja kansallinen akvaario Blue Planet, jossa voit tutustua mereneläviin. Kööpenhaminan kanavilla voi tehdä veneretkiä ja ihailla kaupungin kaunista arkkitehtuuria.

2. Pariisi, Ranska

Eiffel-torni, Seinen veneretket ja hop-on hop-off -bussikierrokset ovat suosittuja aktiviteetteja, jotka varmasti miellyttävät koko perhettä. Ota myös aikaa vierailulle vähemmän tunnetuissa, mutta interaktiivisissa nähtävyyksissä, kuten Musée de l’Illusionissa ja Cité des Sciences et de l’Industrie -museossa. Jos lapset eivät ole yhtä innostuneita Pariisista kuin sinä, Disneyland Pariisi on vain 45 minuutin matkan päässä keskustasta.

3. Barcelona, Espanja

Barcelona tarjoaa paljon ulkoilumahdollisuuksia perheille. Kaupunki sijaitsee meren rannalla, joten kauniit rannat ovat helposti saavutettavissa. Barcelonetan ranta on erityisen suosittu ja sen läheisyydessä on lasten allasalueita. Voit myös ottaa köysiradan Montjuicin linnalle ja vuokrata pyörän tutkiaksesi ympäröiviä kukkuloita. Toimintaan kuuluu myös vierailu Gaudin suunnittelemassa Park Guellissa, jossa lapset voivat juosta ja tutustua sadunomaisiin veistoksiin ja rakennuksiin.

4. Edinburgh, Skotlanti

Edinburgh on kuin suoraan sadun sivuilta. Kaupungissa on linna keskellä kaupunkia ja goottilaista arkkitehtuuria joka puolella. Edinburghin linna on ehdottomasti vierailun arvoinen ja siellä voi osallistua tutkimusretkelle, joka pitää nuoremmat lapset viihdytettyinä. Kaupungin kaduilla voit osallistua aavekierrokselle, nauttia katuesiintyjistä Royal Milella ja oppia ruton ja keskiaikaisten vessatapojen historiasta Mary King’s Closessa. Jos perheellä on ylimääräistä energiaa, voit kiivetä Arthur’s Seatille, kaupungin takana sijaitsevalle muinaiselle tulivuorelle.

5. Reykjavik, Islanti

Reykjavikin vetovoima perheystävällisenä lomakohteena on sen luonnonkauneudessa. Voit käyttää islantilaista pääkaupunkia tukikohtana ja tutustua maailman upeimpiin maisemiin. Nähtävyyksiä ovat muun muassa Geysirin pursuavat suihkut, Gullfossin kuohuvat putoukset ja aktiivinen Fagradalsfjall-tulivuori. Lapset eivät unohda koskaan jäätiköllä patikointia Solheimajokullilla, valaiden tarkkailua lahdella ja kylpemistä Blue Lagoonin lämpimissä vesissä. Voit varata järjestetyn retken Reykjavikista tai vuokrata auton ja lähteä pienelle omatoimiselle maantieajelulle.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos