Pidetään yhteyttä

Matkailu

Parhaat kaupungit, joihin tehdä päivämatka – oletko käynyt?

Parhaat kaupungit, joihin tehdä päivämatka - oletko käynyt?
Pixabay

Eurooppa on täynnä upeita kaupunkeja, jotka tarjoavat vierailijoilleen unohtumattomia kokemuksia. Monet näistä kaupungeista ovat jo hyvin tunnettuja, kuten Pariisi, Wien ja Venetsia. Mutta Euroopassa on myös monia pienempiä ja vähemmän tunnettuja kaupunkeja, jotka tarjoavat upeita päiväretkikohteita.

Jos haluat tutustua Euroopan eri kulttuureihin, ruokiin ja historiaan, suosittelemme valitsemaan tietyn alueen ja tutustumaan sen kaupunkeihin. Tällä tavoin voit vierailla useissa maissa yhdellä matkalla tai ainakin kokea joitain mantereen parhaita kaupunkeja samalla kertaa.

Kun suunnittelet Euroopan matkaa, on hyvä valita suurempi kaupunki, jossa on hyvät julkisen liikenteen yhteydet lähialueille.

1. München – Salzburg, Itävalta

Aloita päiväretkesi Münchenistä ja suuntaa kohti itävaltalaista kaupunkia Salzburgia. Salzburg on kuuluisa siitä, että se on Wolfgang Amadeus Mozartin syntymäkaupunki. Kaupungissa on täysin säilynyt barokkiarkkitehtuuri, ja monet rakennukset näyttävät tänä päivänä lähes samanlaisilta kuin 400 vuotta sitten.

Münchenistä Salzburgiin pääsee kätevästi junalla tai bussilla. Junamatka kestää alle kaksi tuntia ja bussimatka noin kaksi tuntia.

Salzburgissa voit vierailla Mozartin syntymäkodissa, joka toimii nykyään museona. Voit myös osallistua ”The Sound of Music” -kiertueelle ja tutustua elokuvan kuvauspaikkoihin. Kaupungissa on myös monia ravintoloita, joissa voit maistella itävaltalaista ruokaa ja nauttia paikallisista oluista.

2. Berliini – Szczecin, Puola

Berliinistä itään sijaitsee Puolan kaupunki Szczecin. Szczecin on suosittu lomakohde saksalaisten turistien keskuudessa, mutta se on jäänyt vähemmälle huomiolle muun maailman matkailijoiden keskuudessa. Kaupunki tarjoaa upeita näkymiä jokirantaan ja paikallista olutta ja vodkaa.

Berliinistä Szczeciniin pääsee helposti bussilla. Matka kestää noin kaksi tuntia, ja bussi vie sinut suoraan Szczecinin keskustaan. Voit myös tutustua kaupunkiin junalla, mutta matka kestää hieman kauemmin ja vaatii yhden vaihdon.

Szczecinissä voit tutustua kaupungin moniin roomalaisiin raunioihin, kuten Pula Arenaan, Augustuksen temppeliin ja voitonkaareen. Kaupungin rantapolut tarjoavat upeita näkymiä ja mahdollisuuden tutustua alueen dinosaurusten jalanjälkiin.

3. Pariisi – Luxemburgin kaupunki, Luxemburg

Luxemburgin kaupunki on yksi Euroopan pienimmistä pääkaupungeista. Kaupunki tunnetaan keskiaikaisista linnoituksistaan ja upeista näkymistään.

Pariisista Luxemburgin kaupunkiin pääsee nopealla junamatkalla, joka kestää vain kaksi tuntia. Junamatkan hinta alkaa noin 30 eurosta. Voit myös tutustua kaupunkiin omatoimisesti tai osallistua järjestetylle retkelle.

Luxemburgin kaupungissa voit tutustua Bockin katakombeihin, jotka ovat vanhan kaupungin raunioiden alla sijaitsevia tunneleita. Katakombeista avautuu upeat panoraamanäkymät kaupunkiin. Voit myös tutustua Luxemburgin herttualliseen palatsiin ja nauttia perinteisestä luxemburgilaisesta ruoasta paikallisissa ravintoloissa.

4. Venetsia – Pula, Kroatia

Venetsiasta etelään sijaitsee Kroatian kaupunki Pula. Pula on vanha roomalainen kaupunki, joka tarjoaa vierailijoilleen upeita nähtävyyksiä, kuten roomalaisia raunioita ja kauniita rantoja.

Venetsiasta Pulaan pääsee parhaiten lautalla. Lauttamatka kestää noin kolme tuntia ja kustannukset alkavat noin 170 eurosta meno-paluu. Lauttoja liikennöi useita eri yhtiöitä, kuten Venezia Ferries ja Adriatic Lines.

Pulassa voit tutustua kaupungin moniin roomalaisiin raunioihin, kuten Pula Arenaan, Augustuksen temppeliin ja voitonkaareen. Kaupungissa on myös monia ravintoloita, joissa voit maistella paikallisia mereneläviä ja perinteisiä kroatialaisia ruokia.

5. Lontoo – Brygge, Belgia

Lontoo on vilkas metropoli, mutta sen lähistöllä sijaitsee myös monia kauniita keskiaikaisia kaupunkeja. Yksi näistä kaupungeista on belgialainen Brygge, joka tunnetaan kapeista kivetyistä kaduistaan, kauniista kanavistaan ja kuuluisasta Bryggen kellotornistaan.

Lontoosta Bryggeen pääsee nopealla junamatkalla, joka kestää noin 3,5 tuntia. Junamatkan hinta alkaa noin 140 eurosta. Junassa joutuu vaihtamaan junaa Brysselin keskusasemalla.

Bryggessä voit tutustua kaupungin upeisiin nähtävyyksiin, kuten Belfryn kellotorniin, Pyhän Veronikan kappeliin ja Groeningen museoon. Voit myös kävellä pitkin kaupungin kapeita kujia, nauttia belgialaisesta suklaasta ja maistella paikallisia oluita.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos