Pidetään yhteyttä

Matkailu

Parhaat kalastuspaikat Euroopassa tänä kesänä

Parhaat kalastuspaikat Euroopassa tänä kesänä
Pixabay

Kalastus on suosittu harrastus ympäri maailmaa, ja Euroopassa on monia upeita kalastuskohteita. Olitpa sitten innokas kalastaja tai vasta aloitteleva harrastaja, nämä viisi kalastuskohdetta Euroopassa tarjoavat unohtumattomia kokemuksia.

Tässä artikkelissa esittelemme nämä upeat kalastuspaikat, jotka tarjoavat sekä upeita maisemia että runsaita kalakantoja.

1. Mequinenza pato Ebro-joella

Ebro-joki on tunnettu valtavista Wels-kissakaloistaan, jotka voivat kasvaa yli 90 kilogramman painoisiksi. Mequinenza pato Ebro-joella on erityisen tunnettu kalakannoistaan. Täällä voit saada täysin unohtumattoman kalastuskokemuksen ja ehkäpä jopa kalastaa seuraavan maailmanennätyksen.

Paras aika vierailla alueella kalastamassa riippuu siitä, mitä kalalajia tavoittelet. Keskikesä on yleensä hyvä aika saada saaliiksi kissakaloja, kun taas syksyllä muut kalalajit ruokailevat ennen talvea.

2. Bledjärvi, Slovenia

Bledjärvi Sloveniassa on kuin suoraan sadusta. Tämä Alppien ympäröimä järvi tarjoaa upeita maisemia, saaria kirkkoineen, kallioita ja lukuisia trofeekokoisia kaloja. Bledjärvi on erityisen tunnettu Marble Trout -nimisestä taimenlajistaan, jota voi pyytää vain harvoista paikoista maailmassa.

Suurin osa järven kaloista, erityisesti karpit, ovat trofeekokoisia, painon ollessa yli 30 kilogrammaa ja keskimäärin 20-30 kilogrammaa. Kalastuksen lisäksi Bledjärvi tarjoaa mahdollisuuden tutustua historiallisiin nähtävyyksiin ja ulkoaktiviteetteihin.

3. Tukholma ja lähialueen joet

Mitä sanot kalastamisesta kaupungissa? Tukholman vedet tunnetaan erityisen puhtaina, eikä kalastuslupaa tarvita, joten voit vain ottaa kalastusvälineet mukaan ja heittää viehesi veteen ja pyytää taimenta, ahventa, haukea ja jopa lohta. Voit kuvitella kalastavasi suoraan Tukholman upean vanhankaupungin keskellä.

Toisaalta kaupungista ei ole pitkä matka luontoon, jossa voit löytää suurempia kaloja ja päästä hieman irti kaupunkielämästä.

4. Languedoc Roussilon, Ranska

Kalastajan paratiisi, Languedoc Roussilon Etelä-Ranskassa, tarjoaa monipuolisen valikoiman makean ja suolaisen veden kalalajeja kaikenlaisille kalastajille. Täältä löydät kirjolohen, lohen, ahvenen ja mateen lisäksi monia muita lajeja.

Kalastuslupa tarvitaan, mutta sen hankkiminen on helppoa. Voit ostaa joko kausikortin tai päivä- ja viikkolippuja paikallisista kaupoista ja lähteä pyytämään kalaa.

5. Fantanele-järvi, Romania

Jos pidät telttailusta ja kalastuksesta, Fantanele-järvi Romaniassa on yksi Euroopan parhaista kalastuspaikoista. Länsi-Karpaattien alueella sijaitseva järvi tarjoaa villin kalastuskokemuksen, jota harvat muut eurooppalaiset alueet voivat tarjota.

Täältä voit saada saaliiksi esimerkiksi taimenta ja sorvaa. Järven ympärillä on myös upeita metsiä, joissa voit kävellä, pyöräillä ja ihailla upeaa luontoa.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos