Pidetään yhteyttä

Matkailu

Näin vähennät hiilijalanjälkeä matkustaessasi: parhaat vinkit!

Näin vähennät hiilijalanjälkeä matkustaessasi: parhaat vinkit!
Pixabay

Kun matkustamme, meillä on ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua uusiin paikkoihin, kokea erilaisia kulttuureja, maistella eksoottisia ruokia ja jopa solmia uusia ystävyyssuhteita. Matkailun iloista huolimatta on kuitenkin helppo unohtaa, kuinka suuri vaikutus lomamatkoillamme ja työmatkoillamme on ilmastoon.

Matkustamisen hiilijalanjälkeen vaikuttavat tekijät, kuten kulkuneuvon valinta, majoituksen tyyli, ruokailutottumukset ja jopa matkalaukkusi sisältö voivat kaikki vaikuttaa matkasi hiilijalanjälkeen. Samoin kuin jokapäiväisessä elämässäsi, ympäristövaikutuksesi ei riipu yksittäisestä toiminnasta, vaan useiden pienempien tekojen yhdistelmästä, jotka voivat nopeasti kasvattaa hiilijalanjälkeäsi.

Kun haluat vähentää seuraavan matkasi hiilijalanjälkeä, on ymmärrettävää, että sinulla voi olla useita kysymyksiä.

Tässä artikkelissa tarkastelemme joitain helpoimpia ja tehokkaimpia tapoja vähentää hiilijalanjälkeä matkustaessasi.

Korvaa lentomatkat ympäristöystävällisemmillä vaihtoehdoilla

Usein tiedämme, että etäisyyden tai nopeuden vuoksi lentolippu on ainoa käyttökelpoinen vaihtoehto. Mutta monissa tapauksissa on olemassa muita kulkuneuvoja, joilla on huomattavasti pienempi hiilijalanjälki ja jotka voivat jopa tarjota miellyttävämmän matkakokemuksen.

BBC:n ilmastotutkimusten mukaan verrattuna lentomatkustukseen voit vähentää CO2-päästöjäsi 50-80% ottamalla junan tai linja-auton. Näiden vaihtoehtoisten kulkuneuvojen avulla voit päästä määränpäähäsi paljon rennommalla ja stressittömämmällä tavalla ilman pitkiä sisäänkirjautumisia, painorajoituksia ja turvallisuusrajoituksia.

Valitse ympäristöystävällisempi lentoyhtiö

Kaikki lentokoneet eivät ole samanlaisia ja jotkut lentoyhtiöt tekevät enemmän töitä tarjotakseen ympäristöystävällisempiä lentomuotoja. Suuret lentoyhtiöt, kuten Virgin Atlantic, United Airlines ja JetBlue, ovat käynnistäneet kestävyysohjelmia, joilla pyritään parantamaan polttoaineen tehokkuutta, aloittamaan kierrätysohjelmia ja käyttämään bioenergiaa.

Lennä turistiluokassa ja suorilla lennoilla

Vaikka business- ja ensimmäisen luokan istuimet saattavat olla mukavampia, ne vievät huomattavasti enemmän tilaa henkilöä kohden ja siten niillä on suurempi hiilijalanjälki. Jos haluat pitää päästösi mahdollisimman alhaisina, on parempi valita turistiluokka.

Pakkaa kevyesti ja vuokraa tilaa vievät tavarat

Lentokoneen painavuus vaikuttaa suoraan polttoaineen kulutukseen ja hiilijalanjälkeen. Jos suunnittelet aktiivista lomaa surffilaudan, suksien tai retkeilytarvikkeiden kanssa, yritä vuokrata ne paikallisesti. Tämä vähentää matkatavaroidesi painoa merkittävästi, ja saat myös sujuvamman ja huolettomamman lentokokemuksen.

Korvaa lentosi päästöt

Tekemällä älykkäämpiä valintoja lentäessäsi voit merkittävästi vähentää ympäristövaikutustasi. Ja niille välttämättömille päästöille voit ostaa hiilidioksidipäästöjen kompensointia palauttaaksesi luonnon tasapainon.

Valitse ympäristöystävälliset hotellit

Kun varaat majoituksen, kannattaa käyttää hieman enemmän aikaa hotellien ja lomakeskusten etsimiseen, jotka tarjoavat ympäristöystävällisemmän oleskelun.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos