Pidetään yhteyttä

Matkailu

Mitä tehdä Suomessa kesälomalla?

Mitä tehdä Suomessa kesälomalla?
Pixabay

Kesäloma Suomessa – aika rentoutua, nauttia ja tutustua kotimaan monipuolisiin tarjontoihin. Kesän odotettu loma-aika on vihdoin täällä, ja mitäpä olisikaan parempi tapa viettää se kuin tutustumalla Suomen upeisiin kesälomakohteisiin ja perinteisiin aktiviteetteihin.

Suomen suosituimmat kesälomakohteet

Suomessa riittää upeita kesälomakohteita jokaiseen makuun ja mieltymykseen. Yksi suosituimmista kohteista on ehdottomasti kaunis Saaristomeri, jossa voi nauttia merestä, saaristoluonnosta ja tunnelmallisesta saaristokulttuurista. Toisaalta monille lomanviettäjille Helsingin vilkas kaupunkielämä tarjoaa runsaasti aktiviteetteja, kulttuuria ja hyvää ruokaa.

Jos taas kaipaat rauhallisempaa menoa, Suomen Lapissa voit kokea yöttömän yön taikaa ja tutustua poronhoitajien elämään. Eikä pidä unohtaa Suomen lukuisia kansallispuistoja, kuten Koli tai Nuuksio, joissa pääsee vaeltelemaan upeassa luonnossa ja rentoutumaan kiireettömällä tahdilla.

Ehkä haluat kokeilla jotain erilaista tänä kesänä? Silloin kannattaa suunnata esimerkiksi Saimaalle melomaan tai Punkaharjulle ihailemaan upeita maisemia. Olitpa sitten seikkailija, luonnonystävä tai kaupunkilomalainen, Suomi tarjoaa varmasti sopivan kohteen täydelliseen kesälomaan!

Perinteiset suomalaiset kesäaktiviteetit

Kesä Suomessa on täynnä perinteisiä suomalaisia kesäaktiviteetteja, jotka saavat sydämen lämpenemään ja hymyn huulille. Yksi suosituimmista tavoista nauttia kesästä on ehdottomasti mökkeily. Mökkielämän rauha ja luonnonläheisyys tarjoavat loistavan mahdollisuuden rentoutua arjen kiireiden keskellä.

Toinen välttämätön osa suomalaista kesää on saunominen. Saunan lämpö ja löylyt ovat kuin terapiaa keholle ja mielelle – ei ihme, että sauna on niin rakas perinne Suomessa. Kesällä monet suomalaiset myös viettävät aikaa vesillä kalastamalla tai veneilemällä. Vesistöjen äärellä oleminen tuo omanlaistaan rauhaa ja tasapainoa elämään.

Suomalaiset myös rakastavat marjastusta ja sienestystä kesällä. Metsissään kulkeminen keräämään mustikoita, vadelmia tai herkkusieniä luo yhteyden luontoon ja antaa mahdollisuuden nauttia tuoreista herkuista omasta maasta. Kesän festivaalit, ulkoilmatapahtumat ja grillaaminen ystävien kanssa ovat nekin olennainen osa suomalaista kesää.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos