Pidetään yhteyttä

Matkailu

Mitä tehdä Maltalla? Parhaat loma-aktiviteetit

Mitä tehdä Maltalla? Parhaat loma-aktiviteetit
Pixabay

Maltalla on monipuolista tekemistä, joka sopii jokaiseen makuun. Saaren rikas historia houkuttelee kulttuurin ystäviä tutustumaan muinaisiin temppeleihin ja linnoituksiin. Valletta, Maltan pääkaupunki, on täynnä historiallisia aarteita ja upeaa arkkitehtuuria.

Rantojen ystävät voivat rentoutua Maltan kristallinkirkkailla vesillä tai nauttia vesiurheilulajeista kuten snorklauksesta ja sukelluksesta. Lapsiperheet viihtyvät esimerkiksi Popeyen kylän teemapuistossa tai vesipuistoissa.

Aktiivilomailijat voivat patikoida Gozon luonnonpuistoissa ihastellen upeita maisemia ja harvinaisia kasvilajeja. Lisäksi saarelta löytyy mahdollisuuksia purjehdukseen ja veneretkiin merelle.

Malta tarjoaa myös herkullisen makumatkan läpi Välimeren keittiön herkkujen. Voit maistella paikallisia ruokia kuten lampasta sisältäviä pastizzi-leivonnaisia tai tuoreita kalalajeja suoraan merestä ravintoloissa rantakaduilla.

Tutustu Maltan kiehtovaan historiaan

Maltan kiehtova historia on rikas ja monipuolinen tarina menneisyydestä, joka näkyy saaren kauniissa maisemissa ja arkkitehtuurissa. Antiikin ajoilta lähtien Malta on ollut strateginen paikka eri valtakuntien hallinnassa, mikä heijastuu edelleen saaren tunnelmassa.

Ritarit Maltalla ovat jättäneet jälkensä linnoituksiin ja palatseihin ympäri saarta. Heidän vaikutuksensa näkyy edelleen esimerkiksi Vallettan upeassa pääkatujen arkkitehtuurissa sekä historiallisessa taistelussa turkkilaisten invaasiota vastaan.

Toisen maailmansodan aika oli ratkaiseva Maltalle, kun saari kesti pitkiä piirityksiä ja pommituksia rohkeuden ja sinnikkyyden avulla. Tämän vaiheikkaan historian voi kokea esimerkiksi museoissa ja muistomerkkeissä ympäri Maltaa.

Vaeltamalla vanhojen kylien kapeilla kaduilla tai tutustumalla muinaisiin temppeleihin voi aistia Maltan menneisyyden hengen vahvasti läsnäolevana osana nykyhetkeä. Historian kerrokset peittävät saaren kuin huomaamatta, luoden ainutlaatuisen kokemuksen matkaajille, jotka haluavat oppia lisää tästä fascinoivasta kohteesta.

Nauti upeista rannoista ja vesilajeista

Maltan upeat rannat ja kristallinkirkas vesi tarjoavat vierailijoilleen unohtumattomia elämyksiä. Voit rentoutua hiekalla auringon lämmössä tai pulahtaa virkistävään mereen viilentymään. Rantalomailun lisäksi voit myös kokeilla erilaisia vesilajeja, kuten snorklausta tai melontaa.

Snorklaus Maltalla on ikimuistoinen kokemus – sukella vedenalaiseen maailmaan ja tutustu värikkäisiin koralleihin sekä eksoottisiin kalalajeihin. Jos olet seikkailunhaluinen, voit myös kokeilla vaikkapa purjelautailua tai vesiskootteria.

Rantojen lisäksi saarella on lukuisia laadukkaita beach club -kohteita, joissa voit rentoutua mukavissa aurinkotuoleissa ja nauttia raikkaista juomista palvelualttiiden tarjoilijoiden huolehtiessa lomapäivän sujuvuudesta.

Vesilajien parissa vietetty päivä luo muistoja, jotka säilyvät mielessä pitkään.

Vieraile vaikuttavissa nähtävyyksissä ja luonnonpuistoissa

Maltalla vieraillessa ei kannata jättää väliin vaikuttavia nähtävyyksiä ja upeita luonnonpuistoja. Saari tarjoaa monipuolisia kohteita, jotka hivelevät matkailijan silmää ja sielua.

Historian ystäville suosittelemme vierailua Vallettan pääkatuilla, joissa voi ihailla upeaa arkkitehtuuria ja tutustua Maltan rikkaaseen menneisyyteen. Lisäksi esimerkiksi Mdinan vanhakaupunki hurmaa antiikin tunnelmallaan.

Luonnonystäviä puolestaan ilahduttavat Maltan kauniit luonnonpuistot, kuten Dinglin kalliorannikon upeat maisemat tai Comino-saaren kristallinkirkas vesi. Koe myös Gozon vihreät laaksot ja rantakalliot – täällä voit todella rentoutua luonnon keskellä.

Koe Maltan ruokakulttuuri ja makumatka saaren läpi

Maltalla on paljon tarjottavaa matkailijoille, olit sitten kiinnostunut historiasta, luonnosta, rantaelämästä tai herkullisesta ruoasta. Saarella voit tutustua mielenkiintoiseen historiaan, rentoutua upeilla rannoilla ja nauttia vesilajeista. Voit myös vierailla vaikuttavissa nähtävyyksissä sekä kauniissa luonnonpuistoissa.

Mutta yksi Maltan ehdottomista kohokohdista on sen ruokakulttuuri. Maista paikallisia herkkuja ja lähde makumatkalle saaren läpi. Malta tarjoaa runsaasti maukkaita vaihtoehtoja niin liha- kuin kasvisruokien ystäville.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos