Pidetään yhteyttä

Matkailu

Mitä tehdä lomalla Havaijilla?

Mitä tehdä lomalla Havaijilla?
Pixabay

Havaiji sijaitsee keskellä Tyynen valtameren kauneutta, noin 4 000 kilometriä mantereelta. Havaijin saariryhmä koostuu yhteensä 137 saaresta, joista vain kuudella on merkittävää asutusta. Suurimmat ja tunnetuimmat saaret ovat Oahu, Maui, Kauai ja Big Island.

Havaijin maantiede tarjoaa monipuolisia maisemia aina vehreistä sademetsistä upeisiin rantojen hiekkoihin ja tulivuorten muokkaamiin laaksoihin. Saarilla vallitsee trooppinen ilmasto lämpimine päivineen ja lempeine tuulineen ympäri vuoden.

Saarten välillä matkaaminen tapahtuu usein lentoteitse tai lauttojen avulla. Jokaisella saarella on oma uniikki luonteensa sekä tarjolla erilaisia aktiviteetteja niin seikkailunhaluisille retkeilijöille kuin rentoutumista rakastaville rantaelämän nautiskelijoille.

Suosittuja lomakohteita Havaijilla

Havaiji on tunnettu upeista lomakohteistaan, ja saariryhmä tarjoaa monipuolisia vaihtoehtoja matkailijoille. Yksi suosituimmista kohteista on Waikiki Beach Oahun saarella, jossa voi nauttia auringosta ja surffata turkoosissa vedessä.

Maui puolestaan houkuttelee luonnonystäviä Haleakalān tulivuoren ja Hana Highwayn vehreiden maisemien ansiosta. Kauai tarjoaa uskomattoman kauniita rantoja, kuten Na Pali Coastin jyrkät kalliot ja Lumahain ranta kristallinkirkkaalla vedellään.

Big Islandilla voi vierailla Hawai`i Volcanoes National Parkissa ihailemassa aktiivisia tulivuoria tai rentoutua Hapunan valkoisella hiekkarannalla. Lanai taas hemmottelee ylellisyyttä etsiviä Four Seasons Manele Bay -resortillaan.

Jokaisella Havaijin saarella on oma ainutlaatuinen tunnelmansa ja nähtävyytensä, jotka tekevät lomasta unohtumattoman kokemuksen. Valitse vain sopiva saari omien mieltymystesi mukaan ja aloita seikkailusi paratiisisaarilla!

Aktiviteetit ja nähtävyydet Havaijilla

Havaiji on tunnettu upeista aktiviteeteista ja nähtävyyksistä, jotka tarjoavat unohtumattomia elämyksiä lomallesi. Voit lähteä tutustumaan aktiivisesti saariston monipuoliseen luontoon esimerkiksi vaelluksilla upeissa maisemissa tai sukeltamalla värikkääseen merenalaiseen maailmaan.

Surffauksen ystäville Havaiji tarjoaa loistavat olosuhteet aaltojen ratsastukseen eri puolilla saariryhmää. Kokeile myös snorklausta rannikon läheisyydessä ja ihastele trooppisia kaloja sekä koralleja kristallinkirkkaassa vedessä.

Kulttuurinnälkään Havaijilta löytyy perinteisiin hula-tansseihin ja ukulelen soittoon keskittyviä esityksiä, joissa pääset tutustumaan paikalliseen musiikki- ja tanssiperinteeseen. Lisäksi voit vierailla historiallisissa kohteissa, kuten Pearl Harborin muistomerkillä tai Iolani-palatsissa.

Älä unohda rentoutumisen tärkeyttä – nauti auringonlaskuista hiekkarannoilla, hemmottele itseäsi hieronnalla rantahotellin spa-osastolla tai osallistu perinteiseen luau-iltaan maukkaan ruoan ja viihdyttämisen parissa.

Perinteinen hawaijilainen ruoka ja juoma

Havaiji on tunnettu paitsi upeista maisemistaan myös herkullisesta ruokakulttuuristaan. Perinteinen hawaijilainen ruoka tarjoaa makuelämyksiä, joita ei kannata jättää maistamatta lomalla saarilla.

Yksi Havaijin ikonisimmista ruoista on varmasti kalua eli pitkään haudutettu possu, joka sulaa suussa ja vie kielen mennessään. Toinen herkku on poke, raaka kala – useimmiten tonnikala – marinadissaan tarjoiltuna tuoreiden vihannesten ja riisin kanssa.

Älä unohda maistaa myös lomi-lomin kalasta valmistettua salaattia tai poi-nimellä kulkevaa perunamuusin tapaista litteätasoista mukiruokalajia. Makeanhimon iskiessä shave ice -huurteinen jäälautanen erilaisilla siirapeilla höystettynä tulee pelastamaan päivän.

Juomaksi sopii mainiosti esimerkiksi mai tai tai, ananasmehevä drinkki jonka maku vie suoraan trooppisille rannoille.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos