Pidetään yhteyttä

Matkailu

Mitä tehdä Helsingissä kesällä?

Mitä tehdä Helsingissä kesällä?
Pixabay

Kesä Helsingissä houkuttelee monipuolisilla aktiviteeteillaan. Yksi suosituimmista kesäaktiviteeteista on ehdottomasti rentoutuminen kaupungin lukuisissa puistoissa ja rannoilla. Nauti aurinkoisesta päivästä esimerkiksi Kaivopuiston vehreillä nurmialueilla tai upealla Hietaniemen rannalla aaltojen äärellä.

Jos kaipaat vauhdikkampaa menoa, kannattaa suunnata Linnanmäelle tai Korkeasaarelle viettämään hauskaa päivää perheen kanssa. Seikkailunhaluisille sopii myös melontaretki merellisissä maisemissa tai pyörän vuokraaminen ja retki saaristoon.

Kulttuurin ystävät voivat tutustua Helsinki-paviljonkiin, joka tarjoaa mielenkiintoisia näyttelyitä ja tapahtumia läpi kesän. Konsertit, teatteriesitykset sekä ulkoilmakirpputorit tuovat mukavaa vaihtelua kesän ohjelmaan.

Helsinki tarjoaa loputtomasti mahdollisuuksia aktiviteetteihin niin paikallisille asukkaille kuin vierailijoillekin. Oli sitten kiinnostunut luonnosta, kulttuurista tai seikkailuista, Suomen pääkaupunki on täynnä elämää ja tekemistä kesällä!

Parhaat paikat viettää aurinkoista päivää

Kesäisin Helsinki herää eloon ja tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia nauttia auringosta. Yksi parhaista tavoista viettää aurinkoista päivää on suunnata Kaivopuistoon, josta avautuvat upeat merinäkymät ja vehreät nurmikentät kutsuvat rentoutumaan.

Toinen suosittu paikka on Hietaniemen ranta, missä voit pulahtaa virkistävään mereen tai levittää viltin hiekalle auringonottoa varten. Rannalla sijaitsevat myös persoonalliset rantakahvilat tarjoavat virvokkeita ja pientä purtavaa pitämään nälän loitolla.

Mikäli kaipaat enemmän vilinää ympärillesi, kannattaa suunnata Allas Sea Poolille Katajanokalle. Täällä voit uida ulkoaltaassa ihaillen samalla kaupungin maisemia tai rentoutua aurinkotuolissa cocktail lasi käden ulottuvilla.

Herkullisia ruokapaikkoja ulkona

Kesäisin Helsingissä ruokailu ulkona on suosittua, ja kaupungissa riittää monia herkullisia ruokapaikkoja nauttia ateriasta auringonpaisteessa. Voit suunnata esimerkiksi Kauppatorille ja maistella paikan päällä valmistettuja herkkuja torimyyjien kojuista.

Jos kaipaat rentoa tunnelmaa, kannattaa suunnata Kallioon tai Punavuoreen, jossa lukuisat kahvilat ja ravintolat tarjoavat maukkaita vaihtoehtoja ulkoruokailuun. Mikään ei voita kesäpiknikkiä Esplanadin puistossa ystävien kanssa nautiskellen eväsleivistä ja virvoittavista juomista.

Merenrantaravintoloissa pääset nauttimaan upeista maisemista samalla kun herkuttelet tuoreilla merenelävillä tai grilliruoalla. Myös Linnanmäellä sijaitseva Sea Horse tarjoaa ikonisissa puitteissa perinteikkään kalapöydän antimiin tutustumisen mahdollisuuden.

Helsingissä on myös paljon food truckeja ja pop-up-ravintoloita, jotka ilahduttavat makunystyröitä erilaisilla street food -herkuilla. Olipa mieltymyksesi sitten burgereihin, tacoihin tai gourmet-annoksiin, Helsingin ulkoruokatarjonta tyydyttää varmasti jokaisen nälkäisen matkaajan tarpeet.

Kulttuuritapahtumat ja festivaalit

Helsingissä kesäisin tapahtuu paljon kulttuuririentoja ja festivaaleja, jotka tarjoavat monipuolista ohjelmaa kaikenikäisille. Taide- ja musiikkifestivaalit valtaavat kaupungin kadut ja puistot luoden ainutlaatuisen tunnelman. Voit nauttia esityksistä ulkoilmassa tai tutustua taidenäyttelyihin eri museoissa.

Monet kulttuuritapahtumat ovat ilmaisia tai edullisia, mikä tekee niistä helposti saavutettavia kaikille kaupunkilaisille. Festivaalien aikana voit maistella erilaisia herkkuja street food -kojuista tai löytää käsitöitä paikallisilta markkinoilta. Tunnelma on rento ja iloinen, joten voi vain heittäytyä mukaan tapahtumien vilinään.

Kesän aikana Helsingissä järjestetään myös elokuvafestivaaleja sekä teatteriesityksiä, jotka houkuttelevat paikalle niin kotimaisia kuin kansainvälisiä taiteilijoita ja vierailijoita. Voit uppoutua elokuvien maailmaan ulkoilmateattereissa tai seurata mielenkiintoisia keskusteluja paneelikeskusteluissa.

Kulttuurielämän monimuotoisuus tekee Helsingistä loistavan kohteen niille, jotka haluavat nauttia taiteesta ja kulttuurista kesän aikana.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos